Xàtiva demana una subvenció per a la restauració de la col·lecció ceràmica de Sant Onofre

La Junta de Govern també ha donat llum verda a la sol·licitud d’una subvenció de 20.000 euros a la Diputació de València per a la restauració de la col·lecció de retaules ceràmics de l’església del convent de Sant Onofre, una de les més importants i vistoses de la ciutat de Xàtiva, composta per més de 400 taulells del segle XVIII.Totes aquestes obres, de titularitat municipal, es troben dipositades en diferents espais de l’edifici del col·legi de l’Immaculada, encara que cap d’elles en el seu lloc original. L’objectiu de la seua restauració és preservar-les per al futur i possibilitar la seua exposició al públic en condicions adequades.

san-Onofre-03-diaridigital.es El regidor Estellés explica que una de les principals actuacions consistirà en «la restauració dels panells ceràmics de la capella de Sant Pasqual, que varen ser desmuntats durant la Guerra Civil per evitar la seua destrucció però que es varen reposar de manera incorrecta. Ara els tornarem a la seua disposició original per tal que recuperen tota la seua esplendor».

Segons es desprén dels informes tècnics, les obres requereixen un tractament general de neteja de morters i de restes de materials adherits, consolidacions puntuals i reintegracions cromàtiques i volumètriques. Per apreciar correctament els diferents conjunts de taulells, caldrà omplir els vuits amb 200 taulells de 20 x20cm, en grisalla per tal de diferenciar-los fàcilment dels originals. Els panells restaurats es fixaran sobre un suport adequat i modulat que permetrà la seua manipulació i exposició sense afectacions negatives.

san-Onofre-02-diaridigital.esEs tracta d’un conjunt d’obres d’alt valor patrimonial que incrementaran substancialment l’oferta artística que ofereix l’edifici. Actualment, tant per la seua ubicació com pel seu estat de conservació, es fa necessària una intervenció de conjunt que detinga els processos de deteriorament i retorne les peces al seu estat original.

Així doncs, una vegada finalitzada la intervenció i instal·lats els diferents panells en els suports més adequats, s’ubicaran en diferents àmbits de l’església de Sant Onofre, acompanyats amb material explicatiu divers, per tal que el públic puga gaudir de les obres al llarg de la visita a l’edifici.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × 3 =