La Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat hui la sol·licitud d’una subvenció de 150.000 euros a la Diputació de València per finançar la novena fase de la restauració de l’ermita gòtica de Santa Maria del Puig. La subvenció s’emmarca en el capítol que l’ens provincial destina a obres de restauració per a la conservació de bens immobles que posseïsquen valors històric i artístic o d’interés local. L’alcalde Roger Cerdà, en el marc de la passada romeria cívica anual al promontori, es va comprometre a completar les obres de restauració al llarg de la present legislatura.

El primer edil afirma que “tenim el compromís per part del president de la Diputació de València – Jorge Rodríguez – que atendrà aquesta petició i que, per tant, podrem començar les obres en els propers mesos. Des de l’equip de govern, treballem de forma intensa per la recuperació d’una de les joies del nostre patrimoni”.

el-puig2-diaridigital.esPer la seua banda, el regidor de Cultura i Patrimoni Artístic, Jordi Estellés, també ha fet una valoració positiva d’aquesta iniciativa. Per a Estellés, “es tracta d’un compromís electoral de les forces del Pacte de Sant Domènec. Hem de consolidar l’ermita del Puig com a un referent patrimonial, turístic i mediambiental, tal com ens comprometérem amb la ciutadania i amb els col·lectius que impulsaren aquesta reivindicació”, conclou el regidor.

Segons indica la memòria elaborada per l’arquitecte municipal, la nau principal de l’edifici està completament estabilitzada, per la qual cosa aquesta fase se centrarà en la reconstrucció de la volta d’accés, així com en la construcció de cobertes de la resta del conjunt d’edificis. La intenció del consistori és que els treballs de restauració es completen al llarg de la legislatura vigent.

Concretament, les actuacions pendents que s’integren en aquesta fase consisteixen en la recuperació dels murs de la casa de l’ermità, la finalització de l’entrebigat del forjat, el cobriment de la sagristia i l’edifici annexe i la reconstrucció de la volta de creueria del pati d’accés.

el-puig3-diaridigital.esEn les fases anteriors s’han realitzat altres accions consistents en l’adequació del camí d’accés a l’ermita així com l’apuntalament de l’edificació per assegurar tota l’obra, evitant que quede alguna zona inestable en el recinte. Iniciats els treballs d’apuntalament, es va procedir al muntatge d’una bastida tubular al llarg de tota la façana amb la finalitat de atirantar els murs mitjançant cablejat i tensors. També s’han realitzat actuacions en els paraments verticals de murs, restaurats amb morter en les zones mes deteriorades.

No hay comentarios

Dejar respuesta

8 − uno =