Xàtiva dedica més de 85.000 euros a la prevenció de la violència de gènere

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha emés un informe en el qual detalla la quantitat anual que els pressupostos municipals de 2018 destinen a les activitats de prevenció i lluita contra la violència de gènere.

Tal com reflecteix l’informe, la partida destinada a aquestes activitats per a 2018 ascendeix a 85.219 euros. L’informe és una resposta a una petició de l’associació per la igualtat i contra la violència de gènere, Xateba, entitat que va cursar una sol·licitud d’informació per escrit el passat 22 de gener.

La regidora fa constar a l’informe que en base a la Llei de Transparència, «l’Ajuntament de Xàtiva en la seua web municipal, té a la disposició de tota la ciutadania tota la informació referent als pressupostos municipals».

Cal recordar que aquesta legislatura és la primera en què l’equip de govern compta amb una regidoria dedicada de manera específica a les qüestions d’Igualtat. Les forces polítiques que governen actualment a Xàtiva s’han adherit al manifest per una ciutat violeta, impulsat per la pròpia associació.

Les activitats en matèria de prevenció i lluita contra la violència de gènere s’han multiplicat a la ciutat com a conseqüència d’aquest compromis, tal i com apunten fonts municipals. Des de l’assessorament jurídic i psicològic, a la inclusió de la Policia Local de Xàtiva en el Sistema Viogen del Ministeri de l’Interior i tota la formació que estan rebent els agents de policia en aquesta matèria, la recuperació de l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte, la posada en marxa del reglament de funcionament de la Casa de les Dones, l’escola d’empoderament i tota la relació d’activitats de conscienciació en l’àmbit educatiu, són una mostra d’aquesta intensa activitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta