Xàtiva crea l’Escola Ciutadana «Toni Cabezón» per treballar la participació i l’associacionisme

L’espai, que comença amb una programació quadrimestral, pretén ser un espai estable de formació professional

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa l’Escola Ciutadana Toni Cabezón, amb la que s’oferirà una programació formativa que pretén capacitar a la població en general i al moviment associatiu en concret en temes relacionats amb el desenvolupament de projectes, el treball en grup, la gestió associativa i la millora social.

Aquesta Escola ciutadana es presenta amb una programació quadrimestral, que va de setembre a desembre, amb dos cursos formatius per a associacions, una jornada conjunta amb la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data de la Universitat de València sobre l’avaluació de projectes de participació; i amb una conferència sobre Participació Infantil impartida per Ana Novella, de la Universitat de Barcelona.

Per al disseny d’aquesta primera programació s’ha comptat amb el propi moviment ciutadà que durant els mesos de maig i juny es va fer arribar al Departament de Participació Ciutadana mitjançant un qüestionari de necessitats formatives amb les seues pròpies demandes. A més, també s’ha comptat amb la Universitat de València, concretament amb la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data, amb la que s’han conveniat futures col·laboracions en qüestions formatives i d’investigació.

«Amb aquesta programació d’activitats formatives volem donar resposta a les necessitats i les carències que la ciutadania en general i el moviment associatiu en concret troben per a desenvolupar les seues iniciatives de millora de la nostra Ciutat», ha destacat el regidor de Participació Ciutadana Miquel Alcocer, qui ha afegit que «malauradament vivim en una societat on la formació ciutadana i la participació no es contempla com a tal al sistema educatiu formal, i per tant els ajuntaments han de generar aquest tipus d’espais on poder facilitar eines, estratègies i metodologies per a fer millor, i de més qualitat, els projectes associatius i ciutadans».

L’Escola Ciutadana rebrà el nom de Toni Cabezón com a mostra d’agraïment i reconeixement d’aquest il·lustre veí que va iniciar el moviment veïnal i la seua defensa, als darrers anys de la dictadura franquista i primers compassos de la democràcia.

2 Comentarios

 1. Escola Ciutadana Toni Cabut? Son muy buenos estos manirrotos de la pasta de los demás creando más y más estructura estatal para colocar a sus amigos, a los que además les crean una escuela para que aprendan a vivir de la subvención. Normal que paguemos impuestos hasta por respirar, hay que pagar la nómina a los «asociados».

 2. Tienes muy mala sombra, lo mínimo que puedes hacer es callarte la boca si no has tenido la suerte de conocer al SEÑOR TONI CABEZÓN. Que no tiene ninguna culpa de que la mayoría de los políticos de hoy en día, lejos de defender las necesidades de los ciudadanos, actúen como mercenarios, que solo buscan lucrarse a costa de los demás.
  Si, solo se preocupan si ven la posibilidad de sacar algo……..pero para ellos.
  Totalmente distinto al SEÑOR TONI CABEZÓN, tú no tienes ni la más remota idea de quien fue, preocupado e implicado en defender una ideologia, para dejar algo mejor a los que hemos llegado detrás.
  Si, ideología, que era lo que tenían antes los políticos y lo más importante, DESINTERASADAMENTE.
  Todo lo que digas de los “manirrotos” me resbala, porque primero, ellos se pueden defender y segundo asta cierto punto se merecen la critica. Pero tu traducción al valenciano del apellido de Toni, la utilizas de forma despectiva y sin respeto alguno.
  Por lo tanto, creo que deberías de modificar tu comentario

Dejar respuesta