Xàtiva convocarà el Consell de Participació Ciutadana després de 23 anys inactiu

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Alcocel, ha anunciat que té previst activar el Consell de Participació Ciutadana amb una convocatòria per a finals del present mes de juliol. Segons recorda el regidor, el 27 de juliol de 1994 es va aprovar la Carta de Participació Ciutadana. La publicació d’aquest reglament es contextualitza temporalment cap al final de la darrera legislatura de Miquel Calabuig com a alcalde i amb Juanma Sancarlos com a regidor de l’àrea.
Malgrat que en el títol tercer de la Carta de Participació Ciutadana es contempla la possibilitat de creació de l’òrgan en qüestió -i fins i tot es regula la seua composició i funcionament-, el consell no va a arribar a constituir-se en aquella legislatura. Després, amb el canvi de govern, els successius governs populars de l’època Rus es desentengueren de l’assumpte i no impulsaren aquest Consell de Participació Ciutadana, tal i com recorda el regidor.
Ara, la intenció del nou equip de govern és posar en marxa definitivament aquest òrgan de consulta i participació. Alcocel creu que «el Consell de Participació Ciutadana ha de ser una eina de treball fonamental que aglutine esforços dels distints sectors que conformen el teixit social de la ciutat i, en un primer moment, en matèria de l’articulació del projecte de pressupostos participatius».
Atès que les circumstàncies han canviat en els 23 anys que han passat des de la publicació de la Carta de Participació Ciutadana, la convocatòria del consell servirà per a crear una comissió que estudie la modificació i adequació dels actuals estatuts i l’aprovació d’un reglament de funcionament, segons avança el regidor.
Segons els vigents estatuts, formen part del consell representants de cadascun dels consell sectorials que funcionen actualment a l’Ajuntament de Xàtiva. A saber, Consell Econòmic i Social, Consell de les Dones de Xàtiva per a la Igualtat, Consell d’Educació, Consell Local d’Acció Social, Consell de la Joventut, Consell Esportiu, Consell Agrari, etc. A més a més, els estatuts contemplen la inclusió de representants de les associacions de veïns de la ciutat. Igualment està previst que participen representants de cadascun dels grups polítics municipals.
Alcocel apunta l’opció d’obrir la possibilitat de convocar a que se sumen al consell altres col·lectius, entitats i associacions locals que tinguen un major grau d’implicació amb moviments socials i veïnals.

No hay comentarios

Dejar respuesta