En el matí d’ahir es va presentar el mural que ha realitzat l’artista xativí Toni Espinar junt a l’entrada al Carrer Puig, i amb el que es busca posar en rellevància la font del carrer.

mural-puig-1-diaridigital.esL’Ajuntament de Xàtiva ha aprofitat per recuperar un espai deteriorat amb el temps, posant èmfasi en la vinculació del carrer Puig amb l’ermita del mateix nom. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha explicat que «s’ha transformat una paret i una font que es trobaven abandonades en una vessant artística, amb una il·lustració basada en la història i les llegendes de l’ermita del Puig i col·locada en aquest carrer que coincidia amb el carrer que connectava amb la pròpia ermita».

mural-puig-5-diaridigital.esL’edil de Cultura ha remarcat que des del Consistori es porta «una línia de millora en molts indrets del nostres casc històric, i en eixe sentit volem acabar amb espais que suposen problemes per a la nostra imatge. La ciutadania reivindica cada vegada més la recuperació del nostre patrimoni cultural».

El mural compta amb una ermita reconstruïda a partir d’una imatge de principis del segle passat, i fa referència a la llegenda del ‘Pam de Déu’, que ha estat transmesa de forma oral amb el pas del temps.

L’autor ha utilitzat en l’obra diverses tècniques, com és el cas de l’stencil o la pinzellada divisionista, més pròpia d’un paisatgisme o altre estil més propi del còmic o l’art urbà.

mural-puig-2-diaridigital.e

mural-puig-4-diaridigital.e

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − siete =