Xàtiva contractarà treballadors eventuals agraris gràcies al Conveni Agrícola del SEPE

Aquesta inversió està destinada a pal·liar la desocupació agrícola eventual mitjançant projectes en el medi rural

Xàtiva rebrà aquest any 2021 un total de 102.141 euros procedents del Conveni Agrícola del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), un 20,5 % més respecte al passat any 2020, quan es va comptar amb una inversió de 84.758 euros que posteriorment es va incrementar en 8.450 euros gràcies al romanent agrícola.

Aquesta ajuda està destinada a pal·liar la desocupació agrícola eventual mitjançant projectes la finalitat dels quals siga garantir als treballadors un complement de renda a través de plans especials d’ocupació en zones rurals deprimides.

Els treballs que es realitzaran amb aquesta inversió estaran relacionats amb el desenvolupament del medi rural, la conservació i el desenvolupament del patrimoni forestal i el medi ambient o la creació i millora d’infraestructures en ordre a procurar una millora de la qualitat de vida en l’entorn en que es desenvolupen. La seua execució, a més, no coincidirà amb campanyes agrícoles de la comarca, pel que es proporcionarà treball a treballadors eventuals agraris en les èpoques de menor activitat.

Amb aquest Conveni Agrícola del SEPE l’Ajuntament de Xàtiva va poder contractar l’any passat 34 treballadors per a les campanyes de neteja, desbrossament i reparació dels camins rurals del terme municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta