Xàtiva contracta 15 nous treballadors municipals a través del Programa de Polítiques Inclusives

Els nous ocupats reforçaran departaments com ara Benestar Social, Cultura, Esports, Joventut, Dona i Igualtat i les brigades municipals

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut aquest matí als quinze nous treballadors que s’incorporen aquesta setmana a treballar en diferents departaments municipals, a través del Programa de Polítiques Inclusives 2020.

«Hem fet un esforç important per a que aquest Programa PI, que inicialment anava a ser de sis mesos, duplicara la seua duració arribant fins a l’any», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui s’ha dirigit als nous ocupats demanant «que doneu el millor de vosaltres i que ens ajudeu a que Xàtiva siga un poc millor, treballant de valent pels serveis que es presten i fent que aquesta ciutat avance, però sense deixar a ningú enrere».

Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha indicat que «aquest programa és molt important per a l’Ajuntament, i estem molt contents de seguir avançant en una iniciativa que vam començar en la legislatura passada amb molt d’interès per tractar de contribuir a millorar la situació econòmica, social i familiar dels nostres veïns i veïnes». Angulo ha remarcat que es tracta de «un impuls important en el moment en que ens trobem, després de la pandèmia, on molta gent agreuja la seua situació».

Pel que fa a la ubicació dels nous treballadors, sis d’ells aniran a parar a les Brigades Municipals per realitzar tasques de neteja i manteniment, mentre que altres dos s’ocuparan del manteniment de les instal·lacions esportives. També s’incorporen sis ordenances per als departaments de Joventut, Cultura (3), Casa de les Dones i Benestar Social -on realitzaran tasques com ara atenció telefònica i al públic, tràmits ordinaris i vigilància de les dependències- i es destinarà una persona per al Servei d’Ajuda a Domicili per tal de recolzar a les auxiliars del SAD, neteja personal i tasques domèstiques bàsiques.

Els nous ocupats rebran una jornada de formació de riscs laborals i s’incorporaran aquest divendres als seus llocs de treball, després de passar el test de la Covid-19. «Estem en un moment complexe per la pandèmia i pels rebrots que estan apareixent, i per això vos demane que doneu exemple i extremeu les precaucions i les recomanacions sanitàries com ara l’ús de la mascareta, el llavat de mans i la distància interpersonal», ha afegit l’alcalde de Xàtiva.

Cal recordar que el Programa de Polítiques Inclusives d’aquest any, emmarcat en el Pla Local de Reactivació Social i Econòmica «Reactivem Xàtiva» compta amb un pressupost de 500.000 euros destinats a donar treball a 60 persones en risc d’exclusió social i amb circumstàncies socials, laborals i econòmiques específiques, durant el període d’un any.

No hay comentarios

Dejar respuesta

catorce + seis =