Xàtiva continua amb les activitats de l’Escola d’Empoderament

La regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa de nou les activitats destinades a millorar la formació de les dones de la ciutat en diferents àmbits de coneixement. Es tracta de l’Escola d’Empoderament, terme utilitzat per referir-se a l’augment de la participació de les dones en els processos de presa de decisions i accés al poder. Actualment, aquesta expressió té a veure amb la recuperació de la pròpia dignitat de les dones com a persones.

Es tracta d’una iniciativa compartida entre la regidoria i el Consell de les Dones per la Igualtat. Està pensada per afavorir l’avanç en el procés d’enriquiment personal per a dones de diferents edats i interessos. L’Escola d’Empoderament és «una oportunitat per crear espais de formació, trobada i reflexió, en la línia dels objectius que marca la proposta per fer de Xàtiva una ciutat violeta», tal com comenta la regidora Francesca Chapí.

La regidora expressa que «des de la nostra àrea, considerem necessari poder tenir un espai i un temps de trobada on les dones puguem compartir i intercanviar informació i coneixements per al creixement personal i social». Chapí explica que «l’empoderament suposa autonomia, força i confiança davant la vida diària, dret a triar i a participar en el canvi social.»

Una de les finalitats de la iniciativa és treballar contra la violència de gènere, mitjançant la sensibilització a determinats col·lectius com els estudiants dels instituts o les associacions de mares i pares, explicant també continguts com el protocol d’atenció a les víctimes. Al mes de juny, està prevista l’organització d’un taller per a l’acompanyament dels processos d’empoderament que viuen les dones exposades a la violència de gènere.

L’Escola d’Empoderament compta amb un apartat específic de formació informàtica guiada, per tal d’afavorir la inclusió de les dones al món de les noves tecnologies. Aquesta formació inclou la utilització de recursos tecnològics que ajuden al procés particular d’empoderament de les dones dins de la societat on vivim.

Altre dels objectius és treballar en l’àmbit de l’ocupació i l’emprenedoria. La idea que subjau, a més de millorar l’ocupabilitat de les participants, és donar suport a les dones emprenedores de la nostra ciutat, recollint les seues necessitats i oferint-los respostes adequades, com per exemple, proposar formació en competències per a la gestió empresarial i facilitar la creació de xarxes socials i/o d’altres espais de trobada i intercanvi. Així mateix, dins de la planificació de l’Escola d’Empoderament, hi ha activitats dirigides a professionals, per tal de donar-los recomanacions i bones pràctiques d’aplicació del Pla d’Igualtat. A juí de Francesca Chapí, «és imprescindible que les dones aporten la seua mirada, els seus coneixements i les seues propostes davant dels actuals problemes econòmics. La igualtat de gènere és rentable a tots els nivells, però, sobretot, és una aposta justa i necessària per superar les carències estructurals d’un sistema que no garanteix les mateixes oportunitats per a totes les persones ni aprofita tot el talent humà disponible».

Les inscripcions als tallers seran gratuïtes. Es podran tramitar a les oficines del Departament de Dona i Igualtat, a la segona planta de l’Ajuntament de Xàtiva. Les participants seran seleccionades per rigorós ordre d’arribada al registre d’entrada.

TALLERS PER A L’OCUPACIÓ I L’EMPRENEDORIA

Dia 22, de novembre: Taller «Dona i mercat laboral» (eines per a la recerca activa d’ocupació).
Lloc: Casa la Cultura
Hora: 17:30

Dia 23, de novembre: Taller «Dona i emprenedoria»
Lloc: Casa la Cultura
Hora: 17:30

TALLERS PER A L’ACCÉS A LA TECNOLOGIA DE LA INFORMACIÓ I DE LA COMUNICACIÓ (TIC) DE LES DONES DE XÀTIVA

Durada: des del mes de novembre de 2016 fins al mes de juny de 2017. Inscripcions fins al 16 de novembre.

Tallers d’Informàtica Bàsica (10 sessions de 2 hores per a 15 persones).

Taller d’Informàtica Avançada (10 sessions de 2 hores per a 15 persones).

Taller de Tràmits Electrònics amb l’Administració (10 sessions de 2 hores per a 15 persones).

Taller de Dispositius Mòbils (10 sessions de 2 hores per a 15 persones).

 Taller sobre xarxes socials, creació i administració de blogs amb perspectiva de gènere (10 sessions de 2 hores per a 15 persones).

El programa d’activitats sobre noves tecnologies continuarà amb una sèrie de tallers de matí o vesprada a l’aula del Conservatori. El calendari anirà en funció de la matrícula, el primer dels cursos s’iniciarà a finals de novembre.

No hay comentarios

Dejar respuesta