Xàtiva consolida la tendència al creixement en les visites turístiques

El Centre d’Interpretació Borja de l’Hospital Reial s’obrirà en desembre

 Els indicadors turístics de Xàtiva continuen mostrant una evolució positiva. El darrer pont de Tots Sants ha consolidat la tendència a l’alça en el número de visitants als principals recursos turístics de la ciutat. Així doncs, si bé les xifres no són comparables a les registrades en campanyes de gran afluència, com Fira o Nadal, tant el castell de Xàtiva, com el Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança han registrat increments del 25 i 31%, respectivament, en la línia del que ve ocorrent durant els darrers exercicis. La regidora de Turisme, Raquel Caballero considera que «són unes dades molt bones, encara que continuem treballant per dinamitzar els monuments i els espais de la ciutat».

Pel que fa al cas del castell, la reobertura del castell menor, una vegada finalitzada l’obra de la Torre de l’Esperó, s’ha saldat amb 2.727 visites en el període de l’1 al 3 de novembre, el que significa 551 persones més que en el mateix període de 2018 (2.176 visites). Val a dir que l’any passat, el pont comptava amb un dia més de vacances, el 4 de novembre de 2018, en què 704 persones visitaren la fortalesa. Així i tot, agafant la referència de l’1 al 3 de novembre, aquest període festiu de 2019 registra un 25% més de visites al castell que en 2018, dades que s’han valorat de manera positiva pel departament de Turisme.

L’increment en termes percentuals ha estat major en el cas del museu, on s’ha produït un creixement del 31%. Durant els tres dies del pont de novembre, la Casa de l’Ensenyança ha estat visitada per 235 persones, 56 més que l’any passat. Tot i que la dada és positiva, la diferència respecte al castell, principal atractiu per als turistes que visiten Xàtiva, continua sent significativa. Per tal de millorar aquestos indicadors, l’Ajuntament treballa per a potenciar altres recursos turístics que ofereix el ric patrimoni cultural de Xàtiva, buscant que el flux de visitants al castell s’aprofite per a que hi haja major afluència de públic cap al casc urbà.

concejal-turismoLa Regidoria de Turisme ultima un abonament conjunt que agrupe l’entrada al castell junt a la d’altres recursos com ara el Museu de Belles Arts, el Museu d’Arqueologia o, fins i tot, el Museu de la Col·legiata, que pertany a l’Església. S’estudia la possibilitat de completar aquest abonament amb l’entrada a altres elements patrimonials de la ciutat. Així mateix, s’espera posar en marxa de manera imminent un sistema de venda d’entrades online a través de la web www.xativaturismo.com.

D’altra banda, els treballs d’instal·lació de l’equipament del nou Centre d’Interpretació Borja avancen a bon ritme. La regidora Raquel Caballero ha anunciat que «aquest espai estarà obert al proper desembre i comptarem amb un nou espai turístic que complementa la Ruta dels Borja». Es tracta d’un nou recurs turístic i cultural que s’obrirà en la capella de l’Hospital Reial i que inclourà panells informatius i recursos audiovisuals que contextualitzen la visita a la Ruta dels Borja en un recorregut per distints indrets del patrimoni xativí. Aquesta instal·lació compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana, a través de la agència Turisme Comunitat Valenciana.

No hay comentarios

Dejar respuesta