Xàtiva conmemorarà la crema de la ciutat amb una recreació itinerant

Xàtiva commemorarà aquest divendres la crema de Xàtiva amb una posada en escena que s’iniciarà a les 23 hores i que recorrerà la ciutat, amb inici en la Plaça Sant Jordi i final a la Plaça de la Seu, passant per tot el carrer de Sant Agustí.

Jordi-estelles-crema-diaridigital.esVora un centenar de persones participaran d’aquest recordatori, coordinat i dirigit per Teatre la Lluna, i que comptarà amb la col·laboració de la Colla de dolçainers i tabaleters de La Socarrada i de Rytmus. En l’esdeveniment actuaran més d’una desena de figurants, a més de soldats i narradors, i també es comptarà amb cant i dansa en directe.

“Portem treballant en aquest espectacle des del passat mes de gener. És una recreació històrica, però també poètica i musical. Molts dels fets que es van a narrar es van a narrar en els llocs on van ocórrer, i això és molt emocionant”, ha avançat el director del Teatre la Lluna, Víctor Torres.

victro.torres.diaridigital.esA més, Torres va apuntar que a l’acte s’empraran totes les parts de la crema de Xàtiva escrites al Poemari de Vicent Andrés Estellés i els espectadors tindran un paper actiu amb una durada aproximada d’una hora.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha indicat que “aquest és un fet tan transcendental que no el podem obviar i aquest Ajuntament està obligat a fer un repàs a la seua història any rere any.  Va ser un episodi que va tindre l’objectiu d’esborrar físicament i jurídicament la nostra ciutat».

A més, Estellés ha afegit que «commemorar constantment la Crema de Xàtiva és una atracció més per a mostrar al món turístic que té Xàtiva en transcendència històrica i cultural. No oblidem els nostres orígens i actes així ho demostren».

No hay comentarios

Dejar respuesta

nueve − 8 =