Un parc inclusiu d’aventures i la creació d’àrees de Wifi gratuït, propostes guanyadores al DecideiXàtiva Infantil

Un parc inclusiu d’aventures i la creació d’àrees de Wifi gratuït han estat les propostes guanyadores en el Decideix Xàtiva infantil, que ha tingut una participació total de 3.095 alumnes de Primària i Secundària dels diferents centres escolars de la ciutat.

Respecte a les propostes de primària, quasi el 62% dels vots han anat a parar a la proposta guanyadora, la d’un parc inclusiu d’aventures. Es tracta de la realització d’un espai de jocs a un parc de Xàtiva destinat a xiquets majors de 6 anys, amb accés i jocs adaptats per a la gent amb diversitat funcional, i amb equipaments com piràmides de cordes, un rocòdrom, tirolina o torres de fusta.

Aquesta proposta, guanyadora a Primària, ha estat escollida per 1.091 dels 1.765 alumnes dels col·legis Beato Jacinto Castañeda, Claret, Gozalbes Vera, La Inmaculada, Martínez Bellver, Taquígraf Martí, Attilio Bruschetti i Las Dominicas.

amor-amoros-desideix-diaridigital.esD’altra banda, a secundària ha estat escollida la proposta de Connexió jove, que demanda la creació d’àrees de Wifi gratuït en aquells espais públics de Xàtiva on es reuneixen els joves de forma habitual, amb la instal·lació a més de punts de càrrega de bateria per als mòbils que podrien tindre una durada determinada. La proposta ha rebut el recolzament del 71% dels alumnes del Claret, Josep de Ribera, Simarro i Las Dominicas (944 dels 1.330 vots).

La regidora d’Educació, Amor Amorós, qui ha valorat de manera molt positiva aquest procediment, ha explicat que “volem donar continuïtat a la participació infantil amb la creació d’un futur Consell d’Infància per a que en properes edicions siguen ells els que inicien aquest procés, sense necessitar la tutorització dels adults”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 + dos =