Xàtiva commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

  • Roger Cerdà: «Xàtiva diu ben fort no a la violència masclista»

L’Ajuntament de Xàtiva commemora hui el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, un dia per a visibilitzar aquesta xacra social que ha posat fi a la vida de 47 dones des de principi d’any i de 1.074 des que existeixen registres oficials en el 2003. Tot i que enguany, a causa de la crisi sanitària, no se celebrarà la tradicional manifestació per a mostrar al carrer el rebuig a totes les violències contra les dones, l’Ajuntament de Xàtiva no pot deixar de pronunciar-se en una data tan significativa com la de hui. A més a més, aquest matí, a la porta de la Casa de les Dones, una representació del Consell de les Dones de Xàtiva per la Igualtat i contra la Violència de Gènere, encapçalat per la regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza, ha donat lectura a un manifest amb motiu de la commemoració del 25-N.

La violència masclista no és sols l’assassinat de dones a mans dels seus companys, que és la demostració més brutal d’aquest tipus de violència. És també, la menysvaloració de la dona, el maltractament psicològic, el fet de deixar les cures exclusivament en les seues mans, el control, els acudits masclistes, el llenguatge excloent i, en definitiva, tot allò que deixa a les dones en una situació d’inferioritat.

Enguany estem vivint una situació sense precedents a causa de la pandèmia mundial. El confinament ha provocat que les víctimes es vegen obligades a conviure estretament amb els seus maltractadors vivint així una doble pandèmia: la sanitària i la masclista.

Per això, des de la Regidoria de Dona i Igualtat junt amb el Consell de Dones s’han col·locat cartells en tota la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar aquest dia i també, s’ha difós un vídeo en homenatge a les víctimes de violència de gènere dirigit per Alícia Herrero i produït per l’Institut de Dansa Educocreativa i Social al Gran Teatre de Xàtiva, amb organització de l’associació Xateba junt amb les tècniques de la Casa de les Dones.

A més a més, l’Ajuntament també ha posat en marxa la campanya «Estima’m bé», dirigida a joves de la nostra ciutat, que tracta de fomentar les relacions saludables i igualitàries dins de la parella per tal de construir un futur sense violències masclistes. Els centres educatius de la ciutat de Xàtiva també han involucrat al seu alumnat i han realitzat activitats formatives dins d’aquesta campanya.

Totes aquestes iniciatives municipals venen recolzades, en l’àmbit estatal, per la Llei Integral de Violència de Gènere, que va ser pionera en tota Europa, així com pel Pacte d’Estat contra la Violència Masclista.

L’alcalde Roger Cerdà, a través de les xarxes socials, ha expressat el seu suport a tota aquesta sèrie d’accions: «com alcalde de Xàtiva, reafirme el compromís d’aquest equip de govern en la lluita contra la violència de gènere com la prova de la més cruel desigualtat entre homes i dones, sobretot, davant d’alguns sectors de la societat que neguen l’existència d’aquest tipus de violència. I especialment en aquest dia, vull mostrar suport i reconeixement a aquestes víctimes i també, al dolor i patiment dels seus familiars i de les seues amistats. A totes i a tots, des de la ciutat de Xàtiva, els donem tot el nostre suport i els garantim que continuarem lluitant i realitzant accions per tal que la violència masclista desaparega. Igual que diguem als maltractadors que no tenen cabuda en la nostra ciutat. Xàtiva diu ben fort no a la violència masclista», ha dit l’alcalde.

No hay comentarios

Dejar respuesta