Xàtiva commemora el Dia de l’Holocaust ham un documental sobre els deportats xativins

L’IES Lluís Simarro rep un premi dotat amb 7.000 euros per portar endavant un projecte sobre els xativins deportats a Mauthausen

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat per a demà dimecres 27 de gener, Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, el programa «Record permanent» amb el una sèrie d’actes i iniciatives per tal de comptar amb el suport de la ciutadania però adaptant-se a les mesures sanitàries i de seguretat decretades per la pandèmia.

A les 10 hores tindrà lloc en la Plaça Arquebisbe Mayoral una ofrena d’una corona de llorer davant el monument d’homenatge a les víctimes xativines deportades al camp d’extermini de Mauthausen, mentre que a les 12 hores s’emetrà a través de les plataformes digitals de l’Ajuntament de Xàtiva un documental sobre els deportats xativins als camps de concentració nazi, que ha comptat amb la col·laboració de l’IES Dr. Lluís Simarro.

A més a més, des de l’Amical Mauthausen i la xarxa Mai Més han proposat diverses accions per complementar la commemoració de la jornada, com ara l’encesa d’una espelma junt a un monument de memòria històrica, una foto o la gravació d’un xicotet vídeo per tal de penjar a les xarxes socials junt amb les etiquetes #HolocaustMaiMés #SiguesLlumEnmigdelaFoscor #XarxaMaiMés.

Al novembre de l’any 2005 l’Assemblea General de l’ONU va designar el 27 de gener, data de l’alliberament d’Auschwitz, com a Dia Internacional de Commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat, una iniciativa que va ser confirmada pel Parlament Europeu i la UNESCO amb el propòsit de recordar totes les víctimes de l’Holocaust i de la persecució nazi, i evitar presents i futurs genocidis socials.

7.000 € per a un projecte de l’IES Simarro

D’altra banda, la delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València ha remès una carta a l’Ajuntament de Xàtiva informant de la dotació d’un premi de 7.000 euros per a l’IES Lluís Simarro, que serviran per a portar endavant el projecte «Exili i deportació republicana: els xativins deportats a Mauthausen».

Aquest guardó correspon a la convocatòria anual de programes i activitats en l’àmbit de la memòria democràtica desenvolupats per centres educatius de secundària i batxillerat, en uns premis que s’inicien en el present curs escolar 2020/2021.

No hay comentarios

Dejar respuesta