Xàtiva centra l’estratègia de prevenció contra les drogues en la població més jove

La regidora de Prestacions Sanitàries de l’Ajuntament de Xàtiva , Cristina Suñer, i la Psicòloga de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), Pilar Morales, han presentat hui el Pla Municipal de Drogodependència. Un document que recull l’estratègia municipal en matèria de prevenció per als propers 4 anys (2017-2020)

cristina-suner2-R.P-diaridigital.esSegons Suñer, “el que hem detectat és que l’inici del consum de substàncies com ara l’alcohol s’ha reduït i es situa al voltant dels 13 anys per això hem centrat l’estratègia en la població més jove amb el propòsit d’aconseguir previndre conductes addictives o poc saludables entre adolescents”.

Entre les iniciatives que contempla el pla es troba la difusió a la població del servei de l’UPCCA com un espai públic especialitzat en l’atenció, assessorament i derivació en problemàtiques relacionades amb la drogodependència. Com ha indicat la psicòloga Pilar Morales “la gent ha de saber que exisitim i que podem ajudar-los a previndre conductes que poden ser perilloses. Estem per atendre no només a adolescents sinó a les famílies que vulguen saber com actuar”.

A més, està previst implantar programes de prevenció sobre drogodependències i altres trastorns en els centres educatius, els quals incloguen totes les etapes educatives: infantil, primària, secundària i batxillerat.
El pla també preveu el treball d’assessorament amb els equips docents dels centres en matèria de prevenció de les addicions i altres qüestions relacionades amb l’educació per a la salut així com la seua formació en matèria de prevenció de drogodependència.

cristina-suner-3R.P-diaridigital.esSegons Suñer, “el pla implica la coordinació tant de la ciutadania com d’aquells professionals implicats en la prevenció, com són els que pertanyen a l’àmbit educatiu, sanitari, policial o comunitari social”.

En definitiva, es tracta d’impulsar un esforç col·lectiu per a previndré i reduir el consum de drogues al municipi de Xàtiva, prestant especial atenció tant a la reducció de l’oferta com de la demanda de drogues; treballar sobre els factors per a poder realitzar un canvi en l’actitud socials front a les drogues i promocionar estils de vida més saludables.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 1 =