L’Associació de Periodistes de Turisme premia a Xàtiva amb el ‘Cavanilles’

L’Associació de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR) ha concedit a la ciutat de Xàtiva el Premi Cavanilles de Turisme. Així s’ha fet públic aquest matí en un acte de premsa a l’Ajuntament en què han participat l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Turisme, Mariola Sanchis; el president d’AVPYETUR, Juan Antonio Calabuig, i el responsable de relacions institucionals de l’associació, Antonio P. Sanchis. El motiu de la distinció, segons l’escrit llegit durant l’acte, és “l’aposta d’aquest municipi valencià per la defensa i la promoció del seu valuós patrimoni històric-artístic, de la seua cultura i de les seues tradicions, com a base de la seua aposta pel turisme”.

Així mateix s’han destacat altres aspectes com el fet de ser bressol del paper, festes com les Falles, la Setmana Santa o el Corpus, personatges com el Papes Borja, Josep de Ribera o Taquígraf Martí, el paratge natural de la Cova Negra, l’aportació a la cuina i com no, el castell.

premio-turismo5-diaridigital.esL’alcalde s’ha mostrat satisfet per aquest reconeixement a la ciutat. Segons Cerdà, “és un orgull rebre el Premi Cavanilles, una distinció important que abans han rebut ciutats com Peníscola o empreses com Balearia, tan importants en el sector turístic valencià. Açò suposa un al·licient per a seguir treballant en la promoció turística de Xàtiva. Aquest reconeixement ens dóna ales per aconseguir l’objectiu de que el turisme siga una font de riquesa i poder crear una autèntica indústria turística”.

premio-turismo2-diaridigital.esPer la seua banda, la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, ha expressat el seu agraïment “perquè ho contemplem com una mena de recompensa pel treball i l’esforç que diàriament duem a terme des del departament de Turisme de l’Ajuntament”. Sanchis ha fet extensiu l’agraïment “a tot el personal municipal de l’àrea de Turisme, així com a les empreses que s’han adherit al programa SICTED de qualitat turística i a la resta d’operadors turístics de Xàtiva que són els que animen realment aquesta activitat, clau per al futur de la ciutat”.

premio-turismo3-diaridigital.esPer la seua banda, els representants d’AVPYETUR han fet una crida pel treball coordinat entre empreses i administració de cara a iniciar el procés pel qual la UNESCO puga reconèixer a Xàtiva com a Patrimoni de la Humanitat. En aquest sentit, destacaren la importància del centre històric de Xàtiva, declarat bé d’interés cultural, on se situen fins a 7 monuments nacionals, junt a edificis de gran valor artístic. Cerdà ha apuntat en aquest sentit que «acceptem aquest repte de futur».

No hay comentarios

Dejar respuesta