Xàtiva celebrarà la propera setmana el primer festival d’humor feminista

«Riu Xàtiva» tindrà lloc entre el 31 de març i el 2 d’abril al Gran Teatre i al Jardí de la Pau, i comptarà amb 8 cites gratuïtes protagonitzades per dones

Xàtiva,21dmarçde 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest matí el festival feminista «Riu Xàtiva», una proposta cultural per tal de reivindicar el paper de l’humor fet per dones impulsat des de la regidoria de Dona i Igualtat però que compta també amb la col·laboració de les regidores de Cultura i Gran Teatre. Cal destacar que es tracta del primer festival feminista de la Comunitat Valenciana i un dels primers a escala nacional.

«La intenció d’aquest festival és acostar la cultura a tota la població, i també donar una major visibilitat a les dones, les quals sempre han estat i encara romanen invisibilitzades en molts àmbits de la societat», ha indicat la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza, qui ha destacat que «les dones són capaces de treballar valors tan important com la igualtat o la justícia a través de la cultura».

El festival comptarà amb un total de 8 actuacions: cinc d’ells al Gran Teatre (amb entrada gratuïta amb invitació) i altres 3 al Jardí de la Pau, protagonitzats tots ells per dones vinculades a les arts escèniques i amb cites com ara monòlegs, cabaret, clown o concerts.

El 31 de març a les 19h (Gran Teatre) actuarà la monologuista Vidda Priego, mentre que a les 22:30h serà el torn de Sil de Castro amb un espectacle de cabaret. Per al dissabte 1 d’abril hi ha previstes 4 actuacions: la funció familiar «Un mundo al revés» de Teatro Sobre Ruedas (de 11 a 14h al Jardí de la Pau); l’espectacle «No soy tu gitana» de Silvia Aguero (18:30h, Gran Teatre); l’espectacle de clown «Molestias clownicas» de Virgina Imaz (20:30h, Gran Teatre); i el concert de Djs «Las hijas de la Cumbia» (23h, Jardí de la Pau). Per últim, el diumenge 2 d’abril es podrà gaudir d’altres dos espectacles: Les pedettes varietés amb la cita per al públic familiar «Vull ser» (12h, Jardí de la Pau) i Nuria Cano amb el teatre «Lo normal» (18:30h, Gran Teatre).

Les invitacions, totalment gratuïtes, es podran recollir a la Casa de les Dones a partir de demà dimecres 22 de març, en horari de 8 a 21 hores de dilluns a divendres; i també a la taquilla del Gran Teatre els dimarts, dijous i divendres de 12 a 14 hores.

«Aquest festival combinarà la cultura amb l’humor fet per dones, i des del Gran Teatre no podíem quedar-nos fora d’aquest festival. Per això acollim 5 representacions en tan sols tres dies» ha indicat la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán, qui ha afegit que «es tracta de crear espais de trobada i intercanvi que puguem dur a una reflexió general sobre l’actualitat feminista».

Per la seua part, la regidora de Cultura Raquel Caballero ha explicat que «parlar de l’humor i del teatre és parlar de cultura. Aquest festival amplia l’oferta cultural a Xàtiva i ho fa amb el reconeixement que suposa ser pioners en aquest projecte a tot el territori valencià». Raquel ha destacat els valors que suposa un festival d’aquestes característiques indicant que «les dones som també capaces de crear cultura i de fer humor».

No hay comentarios

Dejar respuesta