Els propers dies 1 i 5 d’agost la ciutat de Xàtiva celebra la festivitat dels seus patrons i seguint amb la tradició i comptant amb la participació de diferents col·lectius locals s’han organitzat diversos actes.

El primer d’ells es durà a terme el, diumenge, dia 31 de juliol, vespra  de Sant Feliu i consistirà en el popular «mano a mano» entre la Música Nova i la Vella que enguany es celebra al Gran Teatre.

diaridigital.es-las-dos-bandas

Aquest concert tindrà lloc després de la proclamació de la Reina de la Fira, Alexia Úbeda, al pati de la Casa de Cultura.

L’entrada per a l’actuació és lliure fins completar aforament. Tradicionalment s’ha fet al carrer però s’ha anat evolucionant i per tema de sonorització tècnica els músics es senten més arropats al Gran Teatre, tal i com ha explicat el regidor de Cultura, Jordi Estellés.

La cita serà a les 22:30h i prèviament, les 22:00h, s’arreplegara a la Reina a la porta de l’Ajuntament.

diaridigital.es-patrona-xativa-5

Per altra banda, per al Dia de la Patrona, s’ha organitzat una escenografia totalment diferent a la dels darrers anys. La Música Nova serà enguany l’encarregada d’oferir el tradicional concert a la plaça de la Seo juntament amb recursos audiovisuals (imatges de l’antiga ciutat i antiga Fira) que es projectaran en la façana de l’antic Hospital.

diaridigital.es-patrona-xativa-1

També començarà a les 22:30h i a continuació l’Escola de Danses celebrarà les tradicionals danses amb novetats en el moviment artístic, segons ha avançat Estellés. Ja el dia 5 es reserva per als actes religiosos amb la processó.

Finalment, el regidor ha volgut convidar a gaudir de la festivitat dels patrons, «el pòrtic a la nostra festa gran, la Fira d’Agost».

diaridigital.es-mare-de-deu-de-la-seu

No hay comentarios

Dejar respuesta