Després de que s’ajornara a causa del temporal de pluja, la Societat Protectora d’Animals de Xàtiva va celebrar, passat diumenge, la tradicional benedicció d’animals de Sant Antoni.

DSC_0136Els participants van quedar convocats a la plaça de l’Espanyoleto per anar en comitiva fins a l’esglèsia de Sant Pere on el pàrroc d’aquesta parròquia va procedir a la benedicció de tot tipus de mascotes. Es tracta d’un esdeveniment especial i singular, en el qual cada any desfilen tot tipus d’animals: gossos, gats, tot tipus d’aus, porcs, cavalls, tortugues, fures, una flama, un camell.etc.

DSC_0173Pili Cuenca i Julián Quirante van cantar albades en aquest esdeveniment tan especial. Es van repartir al voltant de 600 panets i garrofes beneïts i estampetes del Sant Patró entre els participants.

L’acte va comptar amb el recolzament de l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, qui va manifestar la seua sospresa per «la gran quantitat de gent que va participar en l’acte».

roger-diaridigital.esCerdà va voler recordar que «és una festa amb més de 20 anys que recupera una vella tradició. És molt bonic el fet de que hi haja tanta gent». Així mateix, va tindre paraules d’agraïment per a la protectora valorant «l’esforç que fa no només en montar aquest acte sinó en el dia a dia en el seu refugi amb més de 200 animals acollits».

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, va destacar «el fet de mantindre les tradicions i que la gent es senta còmoda amb elles». Al respecte va afegir que «nosaltres sempre recolzarem aquesta iniciativa que cada any es va consolidant».

presidenta-spax-diaridigital.esPer la seva banda, la presidenta de SPAX, Mari Carmen Jachán, va remarcar que es tracta d’un festeig molt destacat i al que cada any assisteixen més persones. “Aquest any s’han realitzat al voltant de 600 benediccions però assisteixen moltes més persones perquè tota la família acudeix a abrigallar a les seves mascotes”. Jachán va manifestar que es necessita “la col·laboració de tots”. “Les despeses mensuals són elevats, actualment tenim 250 animals en el refugi i necessitem que els ciutadans col·laborin i adoptin als animals”.

La Societat Protectora d’Animals de Xàtiva va aprofitar l’acte per ubicar un estand informatiu amb diferents articles, la venda dels quals va servir per recollir fons per al refugi.

No hay comentarios

Dejar respuesta