Xàtiva celebra el Nadal amb prop de 50 actes programats

Aquest any, els Reis Mags arribaran a la plaça de la Seu ja que el mercat medieval s’allarga fins al dia 7 de gener

 Els regidors de Festes, Pedro Aldavero, i de Medi Ambient, Pilar Gimeno, han presentat aquest matí la programació d’actes amb motiu de les imminents festes de Nadal, Cap d’Any i Reis. L’Ajuntament de Xàtiva ha confeccionat un complet programa de propostes nadalenques per a tots els públics, que estarà vigent des del 14 de desembre al 7 de gener i en el qual tindran cabuda la cultura, l’oci i valors com la convivència o l’aprenentatge.

pilar-y-pedro-diaridigital.es-3Les activitats arrencaran aquest dijous, dia 14 de desembre, amb una demostració d’ornaments florals i una mostra de contes de Nadal, que donaran pas a una audició de piano i un recital de cançons, previstos per al divendres 15. El cap de setmana estarà protagonitzat per un taller de cuina de Nadal, un concert coral de Nadal, teatre i el ‘Mercat de la Terra’.

Després li toca el torn a un dels emblemes de la ciutat, molt relacionat amb el Nadal, que és a més un autèntic eix dinamitzador per a la ciutat: el seu Betlem Monumental, d’accés gratuït, que enguany s’inaugurarà el proper dissabte, dia 16 de desembre. Aquest acte d’obertura oficial tindrà lloc a les 18.00 hores a l’Albereda de Xàtiva, i comptarà amb un concert, previst per a les 19.00 hores, a càrrec del grup Ramonet. Aquesta proposta, que es caracteritza per la seua vocació de sostenibilitat, aprofitament i bon ús dels elements que el componen, romandrà oberta fins al 6 de gener en horari de 10.00 a 22.00 hores.

Divendres 22 es reprendran les propostes de la mà del grup de batucada ‘La Bola’, que portarà a terme una felicitació nadalenca amb molt de ritme. La música continuarà protagonitzant la jornada mitjançant el concert extraordinari de Nadal 2017 a càrrec de l’Orquestra de Corda i Banda Simfònica del Conservatori Professional Lluís Milà. Dissabte 23 es reserva un taller de decoració nadalenca i més música: el concert de Nadal de l’escola ‘Música Nova’, l’actuació del cor Gospel de Xàtiva i la de la Societat Musical La Primitiva Setabense.

pilar-y-pedro-diaridigital.es-1La melodia del violí i el teatre es donaran cita el dimarts 26 a través del concert de violí mètode Suzuki a càrrec de l’Aula musik i la representació de l’obra ‘Les aventures de Tomasa Sawyer’, respectivament. Dimecres 27 serà un dia dedicat als més petits, gràcies a les manualitats que es realitzaran al pati de la Casa de Cultura i que respondran a la pregunta: ‘¿A què juguen els nens del món?’

El dia següent, dijous 28, tindrà lloc un viatge a la neu (estació de Javalambre), un nou lliurament d’activitats per a xiquets i xiquetes, un taller d’Origami, un nou concert de Nadal, la projecció del curtmetratge ‘El somni de la seua vida’ i la popular cursa de Sant Silvestre. Entre el 29 de desembre i el 4 de gener se succeiran propostes com una partida temàtica de rol inspirat en Star Wars, el lliurament de premis del Concurs de Redaccions de Nadal, teatre musical familiar, cicles d’humor, un mercat medieval que romandrà fins al dia 7 de gener i un taller de reciclatge.

La tradicional arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient canvia enguany d’ubicació a causa de l’ampliació del mercat medieval. Ses Majestats arribaran a la plaça de la Seu al voltant de les 16:30 hores i romandran per espai de dues hores, ja que els Reis tenen molta feina aquesta tarda. La tradicional cavalcada posterior cedirà el testimoni a un gran Concert de Nadal, que posarà el punt final a aquest elenc de propostes.

No hay comentarios

Dejar respuesta