Xàtiva busca joves per a les noves edicions dels programes Jove Oportunitat i Enlaira

El JOOP i l’Enlaira estan destinats a joves amb l’objectiu de reduir l’abandonament escolar i realitzar una orientació laboral

Xàtiva acollirà una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP), programa de l’Institut Valencià de la Joventut, cofinançat per la Unió Europea.

Els requisits per participar en aquest programa són: ser jove d’entre 16 i 21 anys i tindre un nul/baix nivell de formació (no tindre ni títol de Batxillerat ni d’FP de Grau Mitjà, en alguns casos ni grau en ESO).

El perfil del o la jove és molt variat, i va des de joves que es troben en un moment de desorientació i es pregunten què fer amb el seu futur fins als que es troben envoltats per sentiments de negativitat o rebuig cap a l’escola i l’educació.

El programa JOOP es materialitza en accions d’orientació personal i professional per a la joventut participant, des d’una visió integral de la persona, per a permetre construir el seu propi projecte de vida, quedant la part acadèmica subordinada a la part orientadora. Com a complement a l’orientació s’introdueixen, al final de JOOP, sessions de contingut acadèmic que preparen a les i els participants a superar la prova d’accés lliure a l’FP de Grau Mitjà.

El termini d’inscripció ja està obert i les places són limitades. El projecte començarà els pròxims mesos i tindrà una durada aproximada de quatre mesos, en horari grupal de 9:30 a 13:30h, de dilluns a divendres, i es realitzaran a la Casa de la Joventut. El projecte es complementa amb sessions individuals periòdiques de trobada entre el/la jove i el seu coach.

Programa Enlaira

D’altra banda, si eres jove i vols preparar les proves lliures de l’ESO o fer la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà, t’interessa saber que a la Casa de la Joventut hi ha places lliures al programa anomenat «Enlaira».

Aquest és gratuït per a la joventut dels 17 fins als 30 anys, i té com a finalitat la possibilitat d’incorporar-se al sistema educatiu, propiciar l’ocupabilitat i treballar per la seua inclusió educativa, social i laboral; i per la seua autonomia i creixement personal des d’una perspectiva pedagògica, dinàmica d’acompanyament i proximitat.

El programa començarà els pròxims mesos i estarà impartit per professionals de l’educació i la inclusió social, coordinats amb el personal de l’Ajuntament de Xàtiva.

Aquesta acció està emmarcada en el Pla Millennial i és relativa a l’àmbit de formació per una millora de l’ocupabilitat del sector juvenil del municipi.

Si estàs interessat o interessada a participar, no dubtes en contactar amb nosaltres, per a demanar més informació, podeu escriure un correu a joventut@ayto-xativa.es, cridar al telèfon 962274342 o vindre presencialment a la Casa de la Joventut (C/ Montcada, Núm. 14).

No hay comentarios

Dejar respuesta