Xàtiva aprova per unanimitat l’ordenança municipal Reguladora de Residus i Neteja Viària

L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat per unanimitat la seua adhesió a la declaració institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

La regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha expressat que «tota la societat i les administracions hem de donar el màxim per revertir aquesta situació, perquè no podem seguir sent assassinades pel fet de ser dones. Tenim molts reptes i estem preparades per seguir treballant per la igualtat real. En aquesta lluita hem d’estar totes i tots, i per això és tan important aquesta adhesió, perquè totes les administracions hem d’exigir la pau per a les dones». Baraza ha recordat també que a Xàtiva «tenim una casa dedicada al fet de treballar amb les dones, hem augmentat el personal del departament, hem posat en marxa moltes campanyes com el Biblioiguals o Estima’m bé, i ens hem iniciat amb els pressupostos amb perspectiva de gènere o la realització d’un Pla d’Igualtat».

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha agraït per la seua part el recolzament de tots els grups per a l’aprovació d’aquesta declaració institucional, i ha indicat que «aquells que sentim que la defensa de la llibertat és la defensa de la democràcia hem d’estar units i arribar a acords, recolzant declaracions institucionals com aquesta. El futur d’aquesta ciutat ha de passar per tindre eixa unanimitat en temes tan importants com aquest».

Altre punt que ha comptat amb unanimitat ha sigut el de l’aprovació iniciat de l’ordenança municipal Reguladora de Residus i Neteja Viària. La regidora de Medi Ambient Reme Sinistera (PSPV-PSOE) ha indicat que «és necessària una actualització de l’ordenança per garantir el compliment de les noves exigències marcades, adaptant-la al nou context normatiu i al nou Pla de Gestió Residus que va aprovar aquest plenari».

Per la seua part, el regidor de Xàtiva Unida Héctor Cuenca ha manifestat que «votem a favor i esperem que açò es plasme en el proper contracte i que s’estiga treballant en ell, perquè sinó no tindrà cap efecte sobre la gestió real de residus de Xàtiva», mentre que el regidor del Partit Popular Marcos Sanchis ha expressat que «votem a favor de l’inici de l’ordenança perquè tenim clar que la gestió de residus, que és un dels greus problemes dels municipis, ha de quedar fora de la disputa política i ideològica». La regidora no adscrita Maria Beltrán ha declarat que «era indispensable actualitzar l’ordenança i adaptar-se al nou context normatiu, recollint les obligacions del Pla de Gestió de Residus».

A més a més, també s’ha aprovat per unanimitat el manteniment d’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia (PACES) així com també la representació de l’Ajuntament de Xàtiva en el Consell Territorial de la Formació Professional, de la qual formarà part l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i la regidora d’Educació Lena Baraza.

No hay comentarios

Dejar respuesta

12 − 2 =