Xàtiva aprova per unanimitat el seu primer Pla d’Igualtat municipal

El plenari ratifica aquest document que es presentarà públicament el proper divendres 3 de juny

El plenari municipal de Xàtiva corresponent al mes de maig ha aprovat per unanimitat el primer Pla d’Igualtat municipal, el qual es presentarà públicament el proper divendres en roda de premsa.

«És un dia important per a la ciutat i cal agrair a tots els grups polítics el vostre suport , fent especial menció al treball realitzat per la regidoria de la Dona seguint amb el treball de regidories anteriors que pretenien arribar a ratificar aquest Pla. També al Consell de les Dones que ha sigut un organisme fonamental en aquest sentit», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha indicat que «açò és el principi d’un seguit d’accions que s’han de desenvolupar per part del present i els propers governs de la ciutat, perquè és un Pla que contempla una temporalitat que va més enllà d’aquesta legislatura. Esperem comptar amb el suport de totes les formacions per poder dur a terme totes les accions, que són moltes i molt ambicioses».

Per la seua part, la regidora de Dona i Igualtat Lena Baraza ha assegurat que «Xàtiva és una ciutat que en els darrers anys ha donat un salt qualitatiu pel que fa a la igualtat, de la mà de la ciutadania i del Consell. Aquest Pla busca eliminar les improvisacions, i naix després d’un gran estudi de dades i d’opinions de la ciutadania. No és una tasca que finalitza hui, sinó que comença. Ara ens espera una llarga tasca per poder-lo dur a terme, amb una avaluació contínua.

La regidora de Xàtiva Unida Cesca Chapí ha indicat que «el dia de hui és el compendi de moltes lluites. Aquest és el Pla més transversal de l’Ajuntament, que arreplegaria tots els consells i amb una clara participació», i la regidora del Partit Popular Pilar García Morell ha exposat que «aquest Pla d’Igualtat és la suma de moltes i de totes les que hem volgut participar, la continuació del que ja iniciaren algunes dones pioneres a Xàtiva, com Matilde Ridocchi, Artemina Botella. Tereseta ‘la cadirera’, Ana Artigues o Anita la Comare». La regidora no adscrita Maria Beltrán també ha reafirmat que «Xàtiva fa un pas més endavant en matèria d’igualtat amb aquest document de planificació de totes les matèries i polítiques públiques. Es tracta d’un dels compromisos més importants que adquireix l’Ajuntament en aquesta matèria».

D’altra banda, el plenari municipal també ha aprovat per unanimitat l’acceptació dels projectes del camp de voluntariat juvenil «La costa del Castell 2022» i «Compartint vides». La regidora de Joventut Lena Baraza ha indicat que «cadascun dels projectes acolliran a 25 persones i hem viscut de manera positiva tots els camps de voluntariat que hem fet i que ajuden al creixement de la responsabilitat de les persones participants. Tenim moltes ganes de començar especialment el voluntariat social». Per la seua part, el regidor de Xàtiva Unida Héctor Cuenca ha declarat que «apostem per la participació i el voluntariat és una eina per a formar a persones en aquest sentit».

Mocions

El plenari de Xàtiva corresponent al mes de maig també ha tractat tres mocions presentades pels grups municipals Xàtiva Unida i Partit Popular.

D’una banda s’ha aprovat la moció presentada pel Partit Popular per a sol·licitar ajudes destinades a rehabilitar La Seu de Xàtiva (amb vots favorables de PSPV-PSOE, Partit Popular, Ciutadans i la regidora no adscrita Maria Beltrán; i l’abstenció de Xàtiva Unida) i la moció també presentada pel Partit Popular per a modificar la Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular (amb vots favorables de PSPV-PSOE, Partit Popular, Ciutadans i la regidora no adscrita Maria Beltrán, i el vot contrari de Xàtiva Unida); i d’altra banda no va eixir endavant la moció de Xàtiva Unida per a la creació del Consell Municipal de Cultura (vots favorables de Xàtiva Unida, vots contraris del PSPV-PSOE, Ciutadans i de la regidora no adscrita Maria Beltrán, i abstenció del Partit Popular).

No hay comentarios

Dejar respuesta