Xàtiva amplia el termini per beneficiar-se del Pla Impuls

La regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer, ha anunciat que el Ministeri de Foment ha donat llum verd a l’ampliació del termini del Pla IMPULS (Iniciativa de Millora i Protecció Urbana Local Sostenible) en Xàtiva. Això significa que s’amplia el termini per presentar sol·licituds i realitzar les obres 12 mesos, fins el 31 de desembre de 2017. “Volem invertir fins l’últim cèntim de l’ajuda en la revitalització del nucli antic i del barri del Carme per això considerem que és una magnífica notícia. Tindre un any més facilitarà l’accés a estes ajudes i permetrà que moltes més famílies es puguen beneficiar”.

D’altra banda, Suñer també ha assenyalat que s’estan fent les gestions pertinents per ampliar l’àrea IMPULS de manera que puguen optar a la subvenció habitatges del nucli antic de grau 1 i 2, és a dir, els que tenen el major grau de protecció. “Esta ampliació suposaria que duplicaríem l’àrea d’intervenció i per tant obriríem la possibilitat d’acondicionar molts més habitatges”, ha dit Sunyer.

El pla IMPULS, amb 4,5 milions d’euros, és la inversió més important prevista per a aquesta legislatura en matèria de rehabilitació del nucli històric i suposa una aposta decidida pel canvi de model urbanístic impulsat per l’anterior equip de govern.

Es tracta d’una iniciativa on participen el Ministeri de Foment, la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament i a partir de la qual es subvenciona el 50% les obres. Estes ajudes van des dels 20.000 als 30.000 segons es tracte d’una rehabilitació o d’una reconstrucció. Permetrà a 100 famílies arreglar les seues cases.
Es pot sol·licitar informació a l’oficina IMPULS, situada a la Casa Artigues o visitant la web http://www.xativa.es/impuls

No hay comentarios

Dejar respuesta