Xàtiva amplia el Xec Infantil a tots els trams d’edat

La gratuïtat de l’educació infantil arriba a el 87% de l’alumnat

L’Ajuntament de Xàtiva fa un pas més i estableix un canvi de criteri en les bases del Xec Infantil Municipal, perquè aquestes ajudes arriben a tots els trams d’edat. En conseqüència, en aquest curs escolar 2020/2021, les subvencions aniran destinades a l’escolarització de menors en els trams d’edat de 2 a 3 anys, d’1 a 2 anys i de 0 a 1 any, en centres d’educació infantil autoritzats de Xàtiva. En aquest curs hi ha 139 menors matriculats en escoles d’educació infantil a Xàtiva, dels quals 121 rebran el Xec Infantil Municipal, el que suposa un percentatge del 87%.

L’alcalde Roger Cerdà afirma que «el compromís d’aquest ajuntament amb la gratuïtat de l’educació infantil a Xàtiva segueix intacte. Ens vam comprometre a que en aquesta legislatura seria gratuïta l’educació infantil a Xàtiva i, pas a pas, any rere any, ho aconseguirem».

Aquesta línia de subvencions es va iniciar durant el curs escolar 2019-2020, per als trams d’edat de 2 a 3 anys, permetent a les famílies amb menys recursos econòmics poder accedir a un centre d’educació infantil autoritzat de la seva lliure elecció. Si bé, a causa de la situació actual derivada de la pandèmia, s’ha detectat una baixada en la demanda de matriculacions a escoles infantils de la ciutat.

L’import corresponent per a aquesta convocatòria de Xec Infantil Municipal ascendeix a un total de 150.000 euros si bé, de manera retroactiva, s’abonaran també els 4 mesos de l’inici de curs 2020-2021, corresponents als mesos de setembre a desembre de l’any 2020.

Per al curs escolar 2020-2021, l’import màxim del Xec Infantil Municipal per alumne vindrà fixat en funció de l’import aprovat per resolució per la Conselleria d’Educació com a Bo Infantil, a fi de cobrir pràcticament el total de el cost als sectors més desfavorits i amb la finalitat d’arribar a un major nombre de beneficiaris.

No hay comentarios

Dejar respuesta