Xàtiva alberga una reunió de la Xarxa Jove destinada als municipis de les comarques centrals

A la mateixa han assistit el director de l’IVAJ Jesús Martí així com els regidors i regidores dels municipis d’aquestes comarques

La Casa de Cultura de Xàtiva ha albergat aquest dimarts una reunió sobre la Xarxa Jove, en la qual han estat presents els regidors i regidores de joventut dels municipis ubicats a les comarques centrals, amb assistència també del director de l’IVAJ Jesús Martí.

En la reunió s’ha parlat al voltant de les polítiques de joventut de la Comunitat Valenciana, els programes de l’IVAJ i de la Xarxa Jove a l’àrea de les comarques centrals, del Congrés de Joventut que se celebrarà aquest any 2022 i de les perspectives de futur en matèria juvenil al territori valencià.

«Moltes vegades trobem en falta que l’administració autonòmica estiga al costat dels ajuntaments per conèixer la realitat dels problemes als quals ens enfrontem, i per això l’IVAJ és un exemple a l’hora de visitar el territori per assabentar-se de les necessitats del dia a dia. Aquest suport és fonamental per a donar resposta als reptes de futur», ha exposat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha manifestat que a Xàtiva «hem fet una aposta decidida en aquestes dues legislatures suportada amb un increment del pressupost i del personal, amb una millora dels espais, amb un increment de les activitats i amb un augment de la dotació de recursos que se fa per part de l’Ajuntament. Això està donant resultats però aquesta és una llavor que cal regar i treballar dia a dia per a que la situació millore, especialment en un context tan complicat com el que vivim, en el qual estem arrastrant encara les conseqüències d’una pandèmia que ha afectat especialment als més joves».

Per la seua part, el director de l’IVAJ Jesús Martí ha assegurat que «estem fent una gira per tot el territori per tal de conèixer totes les necessitats dels municipis en matèria de joventut perquè considerem que les polítiques de joventut s’han de fer a nivell local. Per això apropem les polítiques juvenils gràcies a recursos com ara la contractació de personal, per posar al servei dels joves a algú que els escolte i que els acompanye». Martí ha destacat que «cal invertir en la gent jove i Xàtiva és un exemple en eixe sentit, tot un referent a nivell de territori, i per això aquesta jornada s’havia de celebrar en aquesta ciutat».

La regidora de Joventut de Xàtiva Lena Baraza, ha explicat que «la nostra intenció és que totes les persones joves de Xàtiva puguen viure a la nostra ciutat. Per això hem tractat de respondre a la formació i també a l’ocupació, sense deixar de banda els valors mitjançant l’educació no formal, amb un espai com el JOC on es desenvolupen tallers sobre feminisme, sexualitat o inclús de gramàtica». Baraza s’ha mostrat satisfeta per la tasca realitzada i ha indicat que a finals de 2022 es renovarà el Pla Jove. «Aquesta és una gran notícia perquè som una de les primeres poblacions de la nostra grandària que van aconseguir desenvolupar aquest Pla, que ara es millorarà per respondre millor a les necessitats dels i les joves de Xàtiva»

No hay comentarios

Dejar respuesta