Xàtiva adquirirà un bus urbà de baixes emissions i pacificarà el trànsit de Corretgeria amb una subvenció

L’Ajuntament de Xàtiva rebrà una subvenció valorada en 190.000 euros procedents de les ajudes als projectes locals d’actuació dels municipis de la Comunitat Valenciana, susceptibles de cofinançament pel programa operatiu FEDER, i que serviran per a aplicar a accions vinculades a la mobilitat.

“D’una banda, 140.000 euros s’invertiran en l’adquisició d’un bus urbà de baixes emissions mentre que els altres 50.000 euros aniran destinats a la pacificació del trànsit i foment de les maneres no motoritzades al carrer Corretgeria”, ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente. Aquestes ajudes suposen la meitat del finançament d’ambdues operacions, mentre que la resta del cost serà aportada pel propi Ajuntament de Xàtiva.

En aquest sentit, Lorente ha assenyalat que “volem una ciutat connectada per un bon servei de bus urbà que tinga en compte les necessitats reals de la gent i un espai públic més just i amable”.

La despesa en l’autobús respon a la problemàtica amb el transport públic de la ciutat, ja que a hores d’ara tan sols es disposa d’una única línia a nivell interurbà per tal d’efectuar els servicis, el que resulta insuficient tal i com es va posar de manifest a l’estudi del PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) realitzat recentment.

L’enquesta de mobilitat realitzada a aquest Pla també va destacar que dels 75.133 desplaçaments que es produeixen diàriament al municipi tan sols un 1,5% es produeix en transport públic contrastant amb un elevat ús del cotxe especialment en relacions de mobilitat laborals o d’estudis, pel que l’adquisició d’aquest nou vehicle busca contrarestar aquesta problemàtica.

D’altra banda, altres 50.000 euros de subvenció aniran destinats a la pacificació del tràfic al Carrer Corretgeria, una de les principals vies que pateixen l’intens tràfic de pas a la ciutat, i que a més suposa una important font d’emissions contaminants i de soroll especialment greu en un entorn de gran riquesa patrimonial. La inversió buscarà millorar la seguretat i la comoditat per fomentar els modes no motoritzats, particularment de la bicicleta.

No hay comentarios

Dejar respuesta