Xàtiva acumula 7’5 milions € d’inversió en infraestructures educatives amb l’actuació a l’IES Ribera

El plenari de Xàtiva celebrat passat dissabte 7 d’octubre, va aprovar per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències a la Conselleria d’Educació per a l’execució de les obres de construcció de l’ampliació de l’IES Josep de Ribera amb un nou aulari, dins dels procediments del Pla Edificant.

La inversió superarà els 1´25 milions d’euros i suposarà la construcció d’un aulari de tres plantes, amb 6 aules grans, 3 aules menudes, serveis i una ampliació de l’actual menjador de l’institut. Serà un edifici lineal, de 787 metres quadrats en total, amb dos accessos des de l’exterior, que estarà connectat amb la resta del complexe per la seua planta superior i que limitarà amb el camp de futbol municipal La Murta. Amb aquesta actuació, el comput d’inversions a Xàtiva del Pla Edificant arribarà als 7’5 milions d’euros.

La regidora d’Educació, Amor Amorós, va explicar que aquesta obra compta amb una memòria tècnica redactada des de 2006 i que, per tant, es tracta “d’una reivindicació històrica”. Amorós va informar al plenari que l’arquitecte municipal preveu que el projecte del nou edifici actualitzarà la seua execució a la normativa en vigor. La regidora va desgranar que el cost de l’obra es repartirà en dues anualitats, a raó de 436.000 euros en 2019 i 817.000 euros en 2020. Amorós, qui va agrair el suport de tots els grups polítics del consistori, va destacar que l’equip de govern “vetlla per a que l’educació a Xàtiva es preste en les millors condicions possibles”.

Per la seua banda, el portaveu socialista, Ignacio Reig, va insistir en què l’ampliació de l’IES Josep de Ribera és una “antiga petició de la ciutat” que per fi veu la llum. Reig va fer un repàs per les inversions del Pla Edificant previstes a Xàtiva, amb els 5’7 milions € del nou CEEP Pla de la Mesquita, els 200.000 € de l’Attilio Brsuchetti i els 300.000 € del Teresa Coloma, que sumats al pressupost del Ribera aboca un comput global de “7’5 milions € d’inversió en millora de centres educatius de la ciutat, el que dóna idea clara de quines són les prioritats d’aquest equip de govern”, segons el també regidor d’Hisenda.

Finalment, Pilar Gimeno, exercint de portaveu de Compromís en aquest punt, va destacar que “aquesta actuació arriba 20 anys després de la darrera reforma a l’IES Josep de Ribera i després de 7 anys d’espera”.Gimeno es va mostrar confiada en que el nou aulari donarà resposta a les necessitats d’espai dels més de 1.000 alumnes que ha d’atendre l’institut més antic de la ciutat.

Moció treballadors Tragsa

En un altre ordre de coses, els grups polítics municipals varen votar a favor d’una moció sobre la situació laboral precària i discriminatòria dels treballadors i treballadores de l’empresa pública Tragsa, a excepció dels representants del Partit Popular, que s’hi abstingueren.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 − 3 =