Una magna obra recull la vida i obra de Juan Francés

Roger Cerdà: «Juan Francés va ser un artista de gran projecció, considerat com un del millors representants de l’expressionisme al nostre país»

Hui s’ha presentat la col·lecció de llibres que recullen la biografia i obra completa del pintor xativí, Juan Francés. A l’acte ha assistit l’alcalde Roger Cerdà, el regidor de Cultura Jordi Estellés, Rosemary Bellod, vídua de l’artista; Octavi Ballester, coordinador de la publicació i Vicent Soriano, autor de la biografia.

L’alcalde ha destacat el magnífic treball de compendi de la vida i obra de Juan Francés, una de les figures de l’art més importants que ha donat la nostra ciutat en els últims anys. Segons Cerdà, Juan Francés va ser «un artista de gran projecció, considerat com un del millors representants de l’expressionisme al nostre país. Comptava amb el reconeixement dels seus contemporanis així com de la crítica d’art. Malgrat això, mai no va voler abandonar la seua estimada Xàtiva, ciutat que va ser la protagonista absoluta de la seua obra. Gràcies a l’art de Juan Francés, tots coneguem una altra Xàtiva, una Xàtiva onírica i colorista que va sorgir de la seua poderosa paleta».

L’alcalde va aprofitar l’ocasió per a agrair l’altruisme de Rosemary Bellod i la família Francés, «gràcies al qual el Premi de Pintura Juan Francés – Fira d’Agost ha abastat les majors quotes de participació i qualitat artística. A més a més, també s’ha pogut becar a joves estudiants de batxillerat artístic de la ciutat», en paraules del primer edil.

La publicació ha estat editada al tallers de Paper Plegat, S.L.

No hay comentarios

Dejar respuesta