Xàtiva acull una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP)

Està destinat a joves d’entre 16 i 21 anys i l’objectiu és reduir l’abandonament escolar i realitzar una orientació laboral

Xàtiva acollirà una nova edició del programa Jove Oportunitat (JOOP), actuació inclosa en el Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 en el qual s’adscriu a la categoria de «Programes de Segona Oportunitat», sent cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i per la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Els participants d’aquest programa són joves d’entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen, amb titulació inferior a Batxiller o a FP de Grau Mitjà. El perfil del jove o la jove és molt variat, i va des de joves que es troben en un moment de desorientació i es pregunten què fer amb el seu futur fins als que es troben envoltats per sentiments de negativitat o rebuig cap a l’escola i l’educació.

L’objectiu del programa és reduir l’abandonament escolar, apuntant cap a l’obtenció d’un títol FP de grau mitjà, ja que les persones sense formació són més propenses a entrar a formar part durant la vida adulta del col·lectiu de persones en risc d’exclusió.

El termini d’inscripció ja està obert, i les places són limitades. Les sessions tindran una durada de 5 hores diàries, de dilluns a divendres, i es realitzaran a la Casa de la Joventut. Aquesta iniciativa destaca per combinar estratègies de coaching actitudinal grupal i individual per a la construcció d’un projecte de vida, amb l’orientació laboral sobre les diferents famílies professionals, amb visites a empreses on podran analitzar els diferents perfils professionals i les vies d’accés o requisits per a eixos llocs de treball.

Per a més informació es pot contactar amb la Casa de la Joventut a través del correu electrònic, el telèfon o les xarxes socials d’Info Jove.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × 2 =