Xàtiva acull la projecció del documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” del Fons Valencià per la Solidaritat

L’audiovisual, realitzat en el marc del 30 aniversari del Fons, es projectarà dilluns 23 de gener, a les 19.00 h, al Centre Social de Joventut, Oci i Cultura-JOC de Xàtiva i anirà acompanyat d’un col·loqui entre persones vinculades a l’associació municipalista per la solidaritat

Xàtiva, 20 de gener de 2022.- La ciutat de Xàtiva acull la projecció del documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” realitzat dins de la rememoració del 30 aniversari del Fons Valencià per la Solidaritat. Aquest documental, dirigit i produït per Alberto Pla-Projectes de Comunicació Social, ha estat rodat sobre els projectes del Fons en Bolívia, l’Equador, el Salvador i la Comunitat Valenciana, i en el mateix, per tant, es reflecteix l’activitat de l’associació d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana dedicada a la cooperació internacional i a l’educació per al desenvolupament.

L’audiovisual es projectarà a Xàtiva el dilluns 23 de gener, a les 19.00 h, al Centre Social de Joventut, Oci i Cultura-JOC (C/ Abú Masaifa, 2-Baix) -al barri Nord-oest de Xàtiva, on s’ubica des de fa 25 anys l’oficina tècnica del Fons Valencià per la Solidaritat- i també es comptarà amb un col·loqui entre persones vinculades a l’activitat del Fons així com amb una picadeta posterior.

El Fons Valencià per la Solidaritat convida a la ciutadania de Xàtiva, així com de les poblacions veïnes, a aquest esdeveniment per a conéixer de primera mà l’activitat de l’entitat.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

No hay comentarios

Dejar respuesta