Xàtiva acull el primer encontre d’Atletisme en pista per a persones amb diversitat funcional

La Ciutat de l’Esport de Xàtiva reunirà a mes de 300 esportistes de tota la província de València

El dimecres 20 de novembre a la Ciutat de l’Esport de Xàtiva es disputarà el primer encontre d’Atletisme en pista per a persones amb diversitat funcional intel·lectual. Encontre que reunirà a més de 30 esportistes de tota la província de València. Ontinyent, Sueca, Silla, Requena, Aiora, València, Massanassa, Castelló de la Ribera, entre altres pariticiparan, junt al C.O. La Costera de Xàtiva, en aquest campionat que donarà inici a la temporada atlètica d’aquest col·lectiu, en el que, per mig de la Coordinadora de centres ocupacionals (COPAVA) es reuniran en tres ocasions. En aquest encontre, a més del centre ocupacional de Xàtiva també participaran com a entitats convidades el C.E.E. Pla de la Mesquita el qual competirà amb la resta de centres ocupacionals.

En aquesta ocasió, alumnes de la UCV faran de voluntaris per a que la matinal de proves es porten a terme en la planificació prevista. A més, aquest any usuaris i usuàries d’un centre de menors de la Fundació Diagrama també faran de voluntaris en aquest encontre.

La competició, organitzada pel C.O. La Costera, oferirà una combinació de proves oficials d’atletisme en pista i unes altres de proves adaptades per a donar cabuda a qualsevol persona independentment de la seua capacitat.

La competició començarà a les 11 del matí amb la prova de relleus 4X100 per a acabar amb les proves oficials de 100 i 200 metres. Des del C.O. La Costera es vol convidar a tots els aficionats a l’esport i l’atletisme en particular a que es passen per les instal·lacions de la Ciutat de l’Esport per veure un campionat d’atletisme d’un grup de gent que malgrat la seua limitacions, és capaç de fer esport, i al mateix temps mostrar que també hi ha una altra forma de fer esport. Des del centre ocupacional La Costera, organitzador de l’event es comentava, en referència a aquesta competició que “L’esport inclusiu ha de ser un referent en la programació esportiva de qualsevol ciutat, qualsevol esport, inclús, de qualsevol club.

És una bona manera de col·laborar per fer una societat més justa. “Xàtiva de nou torna a ser un centre de referència esportiu. En aquest cas mitjançant l’atletisme. Xàtiva, a més de ciutat educativa, inclusiva també vol ser ciutat esportiva, i aquesta és una manera d’aconseguir que les persones, independentment de les seues capacitats practiquen l’esport que els motive

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres × 3 =