Xàtiva acollirà una Jornada de Portes Obertes dels Serveis d’Emergència centrada en els incendis forestals

Xàtiva acollirà el proper divendres 22 de juny una Jornada de Portes Obertes dels Serveis d’Emergències organitzada per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb la col·laboració de l’Ajuntament, que se centrarà principalment en la tasca de coordinació dels incendis forestals.

L’activitat s’iniciarà a les 10:30 hores, quan els vehicles i els dispositius de la Unitat Militar d’Emergències (UME), Protecció Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica Bombers, Policia Local i Guàrdia Civil quedaran exposats a l’Albereda Jaume I fins les 13:30 hores, amb la finalitat de que els escolars i la ciutadania en general puguen conèixer de primera mà l’important treball d’aquests efectius així com el paper que exerceixen en la societat.

«L’Agència valenciana de Resposta a les Emergències ha escollit la nostra ciutat per portar a terme una jornada tècnica i de portes obertes dels Serveis d’Emergències de la Comunitat Valenciana. A més d’una reunió de coordinació de cara a la temporada d’incendis forestals, s’exposarà la important tasca que desenvolupen els diferents cossos de seguretat, que es donarà a conèixer a tota la ciutadania però especialment als escolars», ha destacat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

A més a més, durant la Junta Local de Seguretat celebrada en el matí d’ahir, l’alcalde de Xàtiva ha demanat que es comence a preparar l’operatiu especial de Fira, que l’any passat ja va tindre un gran nombre de canvis deguts a l’organització del recinte i l’ampliació dels carrers. En concret s’han estudiat mesures preventives contra amenaces jihadistes o d’altres que contemplen la seua aplicació durant la celebració de grans esdeveniments, com és el cas de la Fira d’Agost.

El dispositiu especial de la passada Fira d’Agost va rebre més de 1.500 telefonades i més de 2.000 atencions d’informació a la ciutadania. També es van desenvolupar un total de 306 serveis per part de les forces de seguretat relacionats amb serveis humanitaris, auxili, accidents de trànsit, agressions, danys en mobiliari urbà, venda ambulant, robatoris o actes vandàlics; mentre que el 112 va atendre un total de 65 emergències relacionades amb serveis sanitaris i de seguretat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × uno =