Xàtiva acollirà un partit classificatori per al Mundial de Rugby League 2021

La cita tindrà lloc a les 17 de la vesprada al poliesportiu de Les Pereres

 El poliesportiu de les Pereres de Xàtiva acollirà el proper dissabte 26 d’octubre, a les 17 de la vesprada, el partit de classificació per al Mundial de Rugby League de 2021 que enfrontarà a Espanya i Irlanda. La cita s’ha presentat hui a l’Ajuntament de Xàtiva amb la presència del regidor d’Esports Pedro Aldavero, el president d’Espanya Rugby League Tony Palacios i el vicepresident Aitor Dávila.

«Aquest serà un esdeveniment molt important per a la nostra ciutat, ja que per primera vegada acollim un partit de rugby d’aquesta transcendència», ha explicat Aldavero, qui ha convidat a la gent a acudir perquè «es tracta de dos grans seleccions en un esport emergent, que de segur que atrau a un gran nombre d’aficionats».

rugby-espanya-2El president d’Espanya Rugby League ha destacat en primer lloc el paper de l’equip de rugby de la ciutat, Xàtiva Roosters i ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament perquè «des del primer minut que vam plantejar la possibilitat de realitzar ací el partit hem obtingut plena predisposició, i per a nosaltres és important disposar d’un camp de Rugby League».
«Portem molt de temps treballant per poder aconseguir simplement poder jugar una classificació per al Mundial, i per això aquest partit és tan important per a nosaltres. Som una selecció molt jove, amb sols sis anys de vida, però tenim un bon bagatge», ha explicat Palacios. Es tracta de la segona vegada que la selecció espanyola tracta de classificar-se, i ho farà de nou davant la selecció irlandesa. «És un gran equip, històricament mundialista. Quasi la totalitat dels seus jugadors són professionals mentre que a Espanya combinem jugadors semiprofessionals amb altres amateur. No obstant, encarem el partit i la classificació amb molta il·lusió», ha afegit el president d’Espanya Rugby League.

El Rugby League, en el que participen tretze jugadors, és diferent al rugby més extens, en el que es disposa de quinze. «Aquest és un esport molt espectacular, i amb uns valors que pretenem portar també als és joves a través dels col·legis».

El vicepresident d’España Rugby League, Aitor Dávila, ha explicat per la seua part que «Irlanda és una de les millors seleccions que hi ha a nivell continental, pel que serà un partit molt complicat. Estem cridant a les portes d’una Copa del món i juguen els millors jugadors». Dávila ha explicat que Espanya presenta «el millor equip que hem tingut fins a la data de hui, amb un bon nombre de professionals, molts d’ells jugant a lligues professionals de països com França o Anglaterra», pel que tractaran de donar la campanada.

L’equip espanyol entrenarà al camp del Poliesportiu Municipal el dijous i divendres de la propera setmana, a partir de les 19 de la vesprada, mentre que la selecció irlandesa entrenarà el divendres a les 17 de la vesprada, ja que aplegarà a Xàtiva durant el matí.
Es tracta del primer partit classificatori d’un grup que ha enquadrat a ambdues seleccions junt a la selecció italiana. Espanya viatjarà posteriorment fins a terres italianes per disputar el segon partit del grup el proper dissabte 2 de novembre.


En Castellà:

Xàtiva acogerá un partido clasificatorio para el Mundial de Rugby League de 2021

La cita tendrá lugar a las 17 de la tarde en el polideportivo de Les Pereres

El polideportivo de les Pereres de Xàtiva acogerá el próximo sábado 26 de octubre, a las 17 de la tarde, el partido de clasificación para el Mundial de Rugby League de 2021 que enfrentará a España e Irlanda. La cita se ha presentado hoy en el Ayuntamiento de Xàtiva con la presencia del regidor de Deportes Pedro Aldavero, el presidente de España Rugby League Tony Palacios y el vicepresidente Aitor Dávila.


«Este será un acontecimiento muy importante para nuestra ciudad, puesto que por primera vez acogemos un partido de rugby de esta trascendencia», ha explicado Aldavero, quien ha invitado a la gente a acudir porque «se trata de dos grandes selecciones en un deporte emergente, que a buen seguro que atrae a un gran número de aficionados».
El presidente de España Rugby League ha destacado en primer lugar el papel del equipo de rugby de la ciudad, Xàtiva Roosters, y ha agradecido la colaboración del Ayuntamiento porque «desde el primer minuto que planteamos la posibilidad de realizar aquí el partido hemos obtenido plena predisposición, y para nosotros es importante disponer de un campo de Rugby League».


«Llevamos mucho tiempo trabajando para poder conseguir simplemente poder jugar una clasificación para el Mundial, y por eso este partido es tan importante para nosotros. Somos una selección muy joven, con solo seis años de vida, pero tenemos un buen bagaje», ha explicado Palacios. Se trata de la segunda vez que la selección española trata de clasificarse, y lo hará de nuevo ante la selección irlandesa. «Es un gran equipo, históricamente mundialista. Casi la totalidad de sus jugadores son profesionales mientras que en España combinamos jugadores semiprofessionales con otros amateur. No obstante, encaramos el partido y la clasificación con mucha ilusión», ha añadido el presidente de España Rugby League.


El Rugby League, en el que participan trece jugadores, es diferente al rugby más extendido, en el que participan quince. «Este es un deporte muy espectacular, y con unos valores que pretendemos llevar también a los es jóvenes a través de los colegios».


El vicepresidente de España Rugby League, Aitor Dávila, ha explicado por su parte que «Irlanda es una de las mejores selecciones que hay a nivel continental, por lo que será un partido muy complicado. Estamos llamando a las puertas de una Copa del mundo y juegan los mejores jugadores». Dávila ha explicado que España presenta «el mejor equipo que hemos tenido hasta la fecha de hoy, con un buen número de profesionales, muchos de ellos jugando en ligas profesionales de países como Francia o Inglaterra», por lo que tratarán de dar la campanada.


El equipo español entrenará al campo del Polideportivo Municipal el jueves y viernes de la próxima semana, a partir de las 19 de la tarde, mientras que la selección irlandesa entrenará el viernes a las 17 de la tarde, puesto que llegará a Xàtiva durante la mañana.
Se trata del primer partido clasificatorio de un grupo que ha encuadrado a ambas selecciones junto a la selección italiana. España viajará posteriormente hasta tierras italianas para disputar el segundo partido del grupo el próximo sábado 2 de noviembre.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 − tres =