Xàtiva acollirà el diumenge la primera edició del Mercat de la Terra

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha destacat la importància del “Mercat de la Terra” que començarà a funcionar aquest diumenge dia 27 a Xàtiva i tindrà lloc un diumenge cada mes a l’Albereda.

La idea és promoure la venda de productes autòctons directament des dels productors als consumidors, uns “productes de la terra” que destaquen perquè el seu sistema productiu és “net i just”. Miquel Lorente ha explicat que els productes que van poder trobar-se seran “nets pel que fa a l’impacte medi ambiental i just en quant a què els productors no patisquen el gravamen de passar per uns intermediaris amb màrgens totalment injustos respecte de qui realment s’ho està treballant”.

En aquest nou Mercat podrà torbar-se verdures, fruites, formatges, vins, mels, pans, confitures, fruits secs i fins cerveses artesanals de les nostres comarques fonamentalment de producció ecològica i de proximitat.

El Mercat de la Terra suposa l’obertura d’un nou espai comercial a Xàtiva amb la consegüent repercussió econòmica entre el comerç, hostaleria i serveis d’oci que ofereix la que “és i ha de continuar sent, capital del comerç de proximitat de les comarques centrals”, ha remarcat Lorente.

El Mercat de la Terra obri aquest diumenge les seues paradetes a l’Albereda entre les 9 i les 14 hores i comptarà també amb un espai per a taules associatives de productors i conferències i debats sobre agricultura ecològica.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’ha animat als productors que així ho vulguen contacten amb l’Ajuntament per tal d’avaluar les característiques i encaix que els seus productes poden tenir i prendre part en aquest nou “Mercat de la Terra”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 5 =