Xàtiva acollirà demà dijous un encontre d’atletisme en pista per a persones amb diversitat funcional

Les Pereres reunirà a esportistes de tota la província de València

Demà dijous 10 de novembre al Poliesportiu Les Pereres de Xàtiva es disputarà el primer encontre d’Atletisme en pista per a persones amb diversitat funcional intel·lectual. Primer encontre de la temporada, però també primer encontre des de que en març de 2020 es van suspendre totes les competicions esportives per a aquest col·lectiu coma conseqüència de la pandèmia. Un encontre ja de per si emotiu, pel fet de tornar a retrobar-se esportistes que des de fa temps no es reuneixen al voltant de l’esport.

L’encontre reunirà a més de 100 esportistes de tota la província de València., així localitats com Ontinyent, València, Castelló de la Ribera, Gandia, Torrent, L’Alcúdia, Manises, Rocafort, junt a Xàtiva competiran en un campionat que donarà inici a la temporada atlètica d’aquest col·lectiu. En aquest encontre, a més del centre ocupacional de Xàtiva també participaran com a entitat convidada el C.E.E. Pla de la Mesquita. En aquesta ocasió, alumnes de la TSEAS de l’IES de Vallada faran de voluntaris per a que la matinal de proves es porten a terme en la planificació prevista.

La competició, organitzada per Aspromivise, oferirà una combinació de proves oficials d’atletisme en pista i unes altres de proves adaptades per a donar cabuda a qualsevol persona independentment de la seua capacitat.

La competició començarà a les 11 del matí amb una prova de 400 metres marxa per a acabar amb les proves oficials de 100 i 200 metres.

Des d’Aspromivise es vol convidar a totes les aficionades a l’esport i l’atletisme en particular a que es passen pel Poliesportiu de Les Pereres per veure un campionat d’atletisme d’un grup de persoens que malgrat la seua limitacions, és capaç de fer esport, i al mateix temps mostrar que també hi ha una altra forma de fer esport. Des del centre ocupacional La Costera, organitzador de l’event es comentava, en referència a aquesta competició que “L’esport inclusiu ha de ser un referent en la programació esportiva de qualsevol ciutat, qualsevol esport, inclús, de qualsevol club. És una bona manera de col·laborar per fer una societat més justa».

Xàtiva de nou torna a ser un centre de referència esportiu. En aquest cas mitjançant l’atletisme. Xàtiva, a més de ciutat educativa, inclusiva també vol ser ciutat esportiva, i aquesta és una manera d’aconseguir que les persones, independentment de les seues capacitats practiquen l’esport que els motive.

No hay comentarios

Dejar respuesta