Xateba presenta de nou al·legacions a les ordenances fiscals

XATEBA–Associació per la Igualtat i contra la violència de gènere- va presentar el passat any dins del termini i en la forma escaient, algunes al·legacions a les ordenances fiscals del 2017 ja que considerava que era possible introduir alguna xicoteta millora que redundara en benefici de les dones víctimes de violència de gènere.

En concret, a més de sol·licitar la revisió del llenguatge emprat perquè incloguera i esmentara a les dones utilitzant un llenguatge no sexista, que és un compromís assumit en el Pacte violeta subscrit pel Govern municipal, se sol·licitaven dues mesures. La primera que les dones víctimes de violència de gènere així com responsables de famílies monoparentals anaren declarades exemptes de les taxes que s’exigeixen per a les proves selectives de personal de l’Ajuntament.

La segona, que es bonificara en un 50% la taxa a pagar per aquestes dones per a utilitzar les instal·lacions esportives municipals.

Són mesures senzilles i modestes, d’escàs cost econòmic, però demostratives de la sensibilitat d’un Ajuntament davant la violència masclista, segons comenten des de Xateba.

La sol·licitud realitzada en 2017, lamenten, “no va ser denegada oficialment, simplement no va obtenir resposta”. En Xateba “creiem que l’àrea de Règim interior i Hisenda deuria també implicar-se i ser permeable a un dels principals eixos d’actuació que han de caracteritzar a aquest Ajuntament: les polítiques d’igualtat”.

Enguany, XATEBA torna a presentar les mateixes al·legacions, en el termini i la forma que prescriu la llei. “Creiem que han de ser tingudes en compte i rebre una resposta formal i en sentit positiu, per a no perdre així l’oportunitat de passar de la dita al fet, amb mesures estructurals permanents que van en benefici de les dones maltractades per les seues parelles o exparelles que no han de ser-ho també per la societat en què viuen”, tal i com conclouen des del col·lectiu.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 + 15 =