Xateba premia a Neus Albertos

Reunida la Junta de Xateba, acordà per unanimitat atorgar el XIII Premi Xateba, per la igualtat, a Neus Albertos Meri.

La seua formació està vinculada al treball per la igualtat d’oportunitats entre dones i homes. És Diplomada en Treball Social i Agent d’Igualtat per la Universitat de València.

La seua trajectòria professional l’ha desenvolupada en projectes europeus, com ara EQUAL, “Cerezas por la Igualdad” i AGMetal, Coordinadora d’iniciatives Comunitàries Nou e Equal.
Així mateix, ha estat assessora del “Instituto Vasco de la Mujer” EMAKUNDE, i del “Instituto Navarro de la Mujer”. També a l’àmbit local ha desenvolupat la seua llavor com a Agent d’Igualtat, en l’Ajuntament d’Alaquàs.

Neus Albertos Meri ha segut capdavantera en el treball per la igualtat des dels propis àmbits del moviment social. La seua sensibilitat front a les desigualtats que pateixen les dones la va impulsar per a organitzar “El Col·lectiu Feminista de Dones Joves de Xàtiva”, a la dècada dels vuitanta. Una època on parlar de feminisme i dels sotmetiments estructurals que pateixen les dones era una provocació. Ella ho va fer i va formar un grup de dones joves que, actualment, desenvolupen el seu compromís per la igualtat en diferents grups associatius.
Aquest premi que des de Xateba es lliura a Neus Albertos Meri “és el merescut reconeixement a una dona xativina, que posa en valor tota la seua dedicació per a millorar les condicions de vida de totes les dones”, segons apunten des del col·lectiu.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte + veinte =