¿Vols ser Fallera Major de Xàtiva?

La Junta Local Fallera de Xàtiva va obrir ahir el termini de presentació d’instàncies per a l’elecció de la Fallera Major i Fallera Major Infantil per a aquest exercici 2018-2019. Totes aquelles falleres que desitgen ostentar el càrrec de màxima representant de la festa josefina de Xàtiva hauran de presentar la seua candidatura, com a més tard, el dilluns, 16 de juliol, Les instàncies es presentaran de dilluns a dijous de 20,30h a 21.30h en el Museu Faller.

Podran presentar-se a aquest càrrec totes les aspirants que complisquen els requisits reflectits en la normativa de l’elecció.

1. Per accedir a candidata a Fallera Major de Xàtiva es requerirá una instancia signada pel President de la Comissió a què pertany aquesta fallera, on conste el nom, cognoms i historial faller de la candidata.

2. Serà imprescindible tenir tres anys d’antiguitat en el cens faller xativí. En el cas de la Fallera Major, s’entén que serà tres anys formant part de la Comissió major de qualsevol falla i serà imprescindible ser major d’edat. Una volta escollides les Falleres Majors de Xàtiva no podran ostentar cap altre càrrec representatiu ni executiu dins de la seua Comissió.

3. Les instàncies hauran de presentar-se a la secretaria de la junta Executiva entre l’1 i el 15 de Juliol. Si el 15 de Juliol fos festiu o cap de setmana, es passaria al primer dia laboral, següent. Modificat estatuts 2017

4. Quinze dies després el jurat haurá emès el seu veredicte.

5. El jurat de les Falleres Majors de Xàtiva constarà de, 7 persones.

Aquestes hauran de complir algun dels següents requisits.

a) Psicòlegs , Professionals de la docència.

b) Falleres Majors d’altres poblacions.

c) Persones relacionades amb el col·lectiu faller (protocol, indumentàries…)

d) Regidors.

*Tots els membres del jurat, NO hauran de ser de Xàtiva, ni tenir cap vincle

amb alguna de les candidates.

6. El President només votarà en cas d’empat.

7. Se’n valorarà:

a) Personalitat.

b) Formació cultural.

c) Esperit faller.

d) Soltesa, gràcia i dicció per a llegir un discurs per a la Crida. Aquest discurs el proporcionará el jurat i será igual per a totes les candidates. Aquest discurs no será el que es llegirá el dìa de la Crida, però podrá ser escollit, este últim, lliurement per la Fallera Major i la Fallera Major Infantil.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez + 20 =