Compromís agraeix a tots els grups municipals la unanimitat assolida entorn de la seva proposta

Compromís de Xàtiva celebra que en el ple realitzat el dissabte, a iniciativa d’una moció de compromís, hagi aprovat una declaració institucional en la qual tots els grups han votat a favor que l’ajuntament es presente com acusació particular en els casos de violència de genere contra les dones i les xiques del municipi en els quals hi hagi una denúncia

La representant de la coalició en el consell de la Dóna, Isabel Serra, “explica que Xàtiva envia un missatge molt clar i directe als homes que s’atreveixin a tocar a una de nosaltres sense el nostre consentiment.

El municipi es va a presentar en el juí a demanar que vagin a la presó”. Serra explica que Compromís ha presentat la iniciativa d’urgència en el ple d’aquesta matí, després d’assabentar-se pel Diari la Veu que divendres passat 22 de juny, una jove de Xàtiva que viatjava en la línia de tren València – Xàtiva, va ser assetjada per quatre individus que també van dir ser veïns de la localitat.

En aquest cas no hi ha hagut denúncia, però Serra afegeix que a partir d’ara si hi ha denúncia, ens personarem com acusació, és un acord transcendent i de calat. Mes allà d’altres mesures efímeres i lligades al moment, des de Compromís apostem per iniciatives eficaces, és a dir proactives, i amb les dones protagonistes de la resposta.

Per últim la representant de Compromís en la Consell de la Dóna, malgrat les urgències, ha volgut agrair precisament el treball realitzat pel Consell per complementar i enriquir la moció original presentada pel seu grup.

 

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecisiete + once =