L’activitat es desenvolupa aquesta setmana al Pavelló de voleibol de Xàtiva

L’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i el regidor dEsports Pedro Aldavero han visitat aquest matí el Campus de Parabàdminton que durant aquesta setmana s’ha organitzat al pavelló de voleibol per part del Club Bàdminton Xàtiva.

En les últimes temporades, l’entitat esportiva de la ciutat ha reforçat el seu compromís de difusió del bàdminton entre tots els sectors socials, realitzant una estreta col·laboració amb l’entitat Relleu Paralímpic, organitzadora junt al club d’aquest campus.

campus-inclusiu-badmintonEl president del Club Bàdminton Xàtiva, Javier Alcázar, ha explicat que durant cada jornada han visitat el campus diversos centres ocupacionals. En la jornada d’ahir dimecres la visita va córrer a càrrec del Centre Ocupacional d’Ontinyent, mentre que hui dijous ha estat el torn del Centre Ocupacional la Costera de Xàtiva. Durant aquestes jornades, els jugadors del club realitzen diversos exercicis pràctics junt amb membres d’aquestos centres. En la jornada de dilluns el jugador paralímpic de bàdminton Thomas Wandschneider, que pertany al Club Bàdminton Xàtiva, va compartir una estona amb els participants abans de viatjar fins a Alemanya per tal de preparar-se de cara a les Paralimpíades del proper any.
“Cal aplaudir la iniciativa perquè activitats com aquestes posen en valor la integració i l’esport inclusiu, que sempre és positiu per a la ciutat. Esperem que es mantinga amb el temps, ja que al remat dóna una visió als esportistes sobre la necessitat que tenen altres persones i que dins de l’esport també hi ha que treballar aquesta necessitat”, ha declarat l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà durant la visita.

campus.inclusiu-badminton-2Per la seua part el regidor d’Esports, Pedro Aldavero, ha manifestat públicament el seu agraïment al Club Bàdminton i a Relleu Paralímpic per la iniciativa i ha manifestat que “ha estat una experiència molt motivadora veure conjuntament als jugadors del Club amb els membres del Centre Ocupacional, gaudint de l’esport”. Aldavero també ha animat a la resta de clubs “a sumar-se a aquests tipus d’iniciatives”.
L’activitat ha tingut quasi 60 participants en aquesta edició, tal i com ha destacat Celia Maestre, de Relleu Paralímpic: “estem molt contents perquè el campus està sent una meravella i i està havent una participació molt bona. Poder comptar amb xics i xiques amb diversitat funcional que acudeixen durant tota la setmana permet donar una visibilitat i contribueix a la cerca de la igualtat real, que és el realment important en aquest tipus d’activitats”, ha destacat.

Demà divendres serà l’última jornada d’aquest campus, en la que està previst un torneig inclusiu en format de dobles, amb parelles conformades per un jugador del club i per una persona d’algun Centre Ocupacional.


E Castellà:

El alcalde de Xàtiva visita a los participantes del Campus Inclusivo del Club Bádminton Xàtiva

La actividad se desarrolla esta semana en el Pabellón de voleibol de Xàtiva

campus-badminton-inclusiuEl Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, y el regidor de Deportes Pedro Aldavero han visitado esta mañana el Campus de Parabádminton que durante esta semana se ha organizado al pabellón de voleibol por parte del Club Bádminton Xàtiva.
En las últimas temporadas, la entidad deportiva de la ciudad ha reforzado su compromiso de difusión del bádminton entre todos los sectores sociales, realizando una estrecha colaboración con la entidad Relevo Paralímpico, organizadora junto al club de este campus.
El presidente del Club Bádminton Xàtiva, Javier Alcázar, ha explicado que durante cada jornada han visitado el campus varios centros ocupacionales. En la jornada de ayer miércoles la visita corrió a cargo del Centro Ocupacional de Ontinyent, mientras que hoy jueves ha sido el turno del Centro Ocupacional la Costera de Xàtiva. Durante estas jornadas, los jugadores del club realizan varios ejercicios prácticos junto con miembros de estos centros. En la jornada de lunes el jugador paralímpico de bádminton Thomas Wandschneider, que pertenece al Club Bádminton Xàtiva, compartió un rato con los participantes antes de viajar hasta Alemania para prepararse de cara a las Paralimpiadas del próximo año.
“Hay que aplaudir la iniciativa porque actividades como estas ponen en valor la integración y el deporte inclusivo, que siempre es positivo para la ciudad. Esperamos que se mantenga con el tiempo, puesto que al final da una visión a los deportistas sobre la necesidad que tienen otras personas y que dentro del deporte también hay que trabajar esta necesidad”, ha declarado el alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà durante la visita.


Por su parte el regidor de Deportes, Pedro Aldavero, ha manifestado públicamente su agradecimiento al Club Bádminton y a Relevo Paralímpico por la iniciativa y ha manifestado que “ha sido una experiencia muy motivadora ver conjuntamente a los jugadores del Club con los miembros del Centro Ocupacional, disfrutando del deporte”. Aldavero también ha animado al resto de clubes “a sumarse a este tipo de iniciativas”.
La actividad ha tenido casi 60 participantes en esta edición, tal y como ha destacado Celia Maestre, de Relevo Paralímpico: “estamos muy contentos porque el campus está siendo una maravilla y y está habiendo una participación muy buena. Poder contar con chicos y chicas con diversidad funcional que acuden durante toda la semana permite dar una visibilidad y contribuye a la busca de la igualdad real, que es lo realmente importante en este tipo de actividades”, ha destacado.
Mañana viernes será la última jornada de este campus, en la que está previsto un torneo inclusivo en formato de dobles, con parejas conformadas por un jugador del club y por una persona de algún Centro Ocupacional.

No hay comentarios

Dejar respuesta