Vint-i-un joves voluntaris, treballaran aquest estiu a la costa del Castell de Xàtiva

Els joves, d’entre 15 i 17 anys, vénen de totes parts d’Espanya per treballar com voluntaris en el àmbit mediambiental

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, ha organitzat per tercer any consecutiu el Camp de Voluntariat Ambiental dins de la campanya «Viu la solidaritat». Un total de 21 voluntaris procedents de tot l’estat espanyol com poden ser la Comunitat Valenciana, Catalunya, Astúries, Extremadura, Castella i Lleó, Conca, Madrid, Cantàbria, Múrcia o Navarra entre altres s’han apuntat per tal de participar al mateix.

voluntaris-1-joves-diaridigital.esL’objectiu general del camp és la intervenció a la costa del Castell, reduint el risc d’incendis forestals en la zona duent a terme actuacions de prevenció i disminució de risc i millorant l’accessibilitat al paratge, amb un sistema de canalització i amb la construcció d’unes escales, tot açò amb la característica de que aquestes intervencions són mediambientalment sostenibles. Amb aquesta finalitat, es formen grups de treball que roten entre les diferents tasques, sota la supervisió de tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva.

Els participants, a més de fer la tasca de voluntariat ambiental, realitzen activitats d’oci i temps lliure com les caminades nocturnes, refrescar-se a la piscina de La Murta, gaudir del JOC on juguen al billar o futbolí, viure la presentació del Festival Al Ras, la visita al museu i al castell, l’entrevista a la ràdio, o la participació a la campanya No és No que organitza l’Ajuntament, amb l’oportunitat de conèixer un poc més la ciutat.

voluntarisL’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha agraït el gran treball realitzat pels joves a la zona i ha destacat que «és fonamental que aquests tipus de campanyes segusiquen funcionant perquè motiva molt veure a joves d’aquestes edats amb inquietuds aprofitant l’estiu per fer i aportar coses a la societat».

Per altra banda, els participats han transmès que «a pesar de la calor, aquesta campanya és una oportunitat genial per tal d’aprofitar l’estiu i per fer activitats diferents on coneixes gent que et fa sentir molt bé»

No hay comentarios

Dejar respuesta