Vallada, primera parada de l’emprenedoria dirigida a fomentar la cultura emprenedora entre la joventut

  •    Les jornades seran impartides pel personal tècnic especialitzat en l’àrea empresarial del Pacte, que visitaran al llarg dels pròxims mesos els IES i FP de les comarques de La Costera i la Canal de Navarrés.

El Pacte Territorial Costera-Canal ha posat en marxa una bateria d’accions dirigides al foment de l’emprenedoria entre la població més jove.

Sota el títol “La Imaginació en Acció” i en coordinació amb els departaments de joventut de les Mancomunitats i dels municipis, s’executaran diferents activitats per a fomentar la cultura emprenedora i la innovació entre el col·lectiu més jove. En elles es farà especial rellevància al cooperativisme i associacionisme de manera apropiada a les diferents edats a través de materials didàctics, dinàmiques de grup i casos d’èxit.

La temàtica de les xarrades està d’acord amb el programa formatiu de cada centre educatiu, no obstant això, en el seu conjunt, versaran a donar-los a conéixer els diferents tipus de creació d’empreses que hi ha en l’actualitat, quines són les competències més idònies que ha de tindre la persona que vulga posar en marxa una idea de negoci perquè siga exitosa, així com acostar- los els conceptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aplicats a l’emprenedoria social, entre altres. Els tallers, que s’han iniciat hui al municipi de Vallada, es realitzen en horari lectiu i tenen una duració de dues hores.

«A través d’aquestes activitats, volem empoderar a la joventut perquè puga dur a terme una idea de negoci», ha destacat la presidenta del Pacte Territorial Mª José Tortosa, qui ha indicat que

«esperem oferir una major accessibilitat a l’emprenedoria ja que sabem que és una decisió que requereix molt esforç, però que pot ser una eixida laboral amb molt de futur»

Cal recordar que aquestes actuacions formen part del projecte experimental “Impulsant La Costera-Canal” subvencionat per Labora Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa Avalem Territori.

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 − diez =