Vallada genera 4 tones de compost d’alta qualitat orgànica

Vallada ha rebut el compost d’alta qualitat orgànica que durant quasi un any més d’una trentena de famílies ha estat generant a través del programa de recollida selectiva de residus orgànics porta a porta del Consorci per a la Gestió de Residus (COR).

Les famílies participants formen part del projecte pilot a Vallada de recollida selectiva de residus orgànics porta a porta del COR. Cada persona participant ha rebut el nombre de sacs de compost individuals a la proporció de volum en pes d’orgànic que ha lliurat durant el pilot i que s’ha transformat en 4 tones de compost orgànic d’alta qualitat que des del passat mes de març les famílies havien anat separant de la resta del fem.

La iniciativa ha permés a tota la població de Vallada abaratir el cost del rebut del COR. El següent pas és augmentar el nombre de famílies participants fins a arribar a les 50.  Com comenta l’alcaldessa, María José Tortosa “Com menys residus generem menys pagarem al rebut del COR”.

Els tècnics del COR també han presentat a la ciutadania l’illa de compostatge instal·lada a Vallada que té una capacitat per a 300-350 veïns/nes, l’ús és voluntari i permetrà reduir el cost final de la recollida de RSU.

No hay comentarios

Dejar respuesta