Urgències pediàtriques del Lluís Alcanyís decora la sala d’espera amb un gran mural de Toni Espinar

.- Es pretén una estada en emergències més suportable i entretinguda per als pacients pediàtrics

.- Un mural de gran format recrea personatges històrics i originals sobre el «skyline» de Xàtiva

Xàtiva (17.11.23.). Les urgències pediàtriques de l’hospital Lluís Alcanyís es decoren a partir de hui amb l’obra del muralista Toni Espinar amb la intenció de fer més suportable i humanitzar l’estada dels més xicotets en este servei.

Les parets i part del sostre de la sala d’espera han sigut pintats per este artista local reconegut per les seues múltiples obres murals algunes de les quals poden veure’s en els carrers de Xàtiva i en poblacions pròximes com a Muro d’Alcoi, Carcaixent, Alzira o Rótova entre altres.

Espinar centra la seua activitat artística en la pintura mural i la restauració de patrimoni i compta amb reconeguts treballs de gran format i exterior fonamentalment. Esta és la primera ocasió que realitza un dels seus murals en un centre hospitalari i amb un públic molt especial pel que fa a l’assistència sanitària pediàtrica

La pintura arreplega el paisatge muntanyós que emvolta la ciutat de Xàtiva en el que es pot jugar a trobar espais tan coneguts com El Castell, La Creueta, La Cova dels Coloms, El Puig, la Penya Sant Dídac o la Serra Vernisa. A això l’autor unix la creació de personatges originals i recrea altres més coneguts embolicant-los entre motius històrics. Així pot veure’s una original representació de Jaume I quan va entrar en la ciutat en forma de gran felí o un enorme globus infantil amb la imatge del Felip V que més caracteritza a Xàtiva.

Els més de 15 m2 de pintura mural permeten disfrutar d’una multitud de detalls que el propi autor ha descrit en la seua presentació davant de l’equip directiu de l’hospital, descobrint animals, herois i heroïnes amb el símbol de la sanitat, misteriosos dragons, el submarí groc dels Beatles, Homer Simpson i fins a una frase de Buzz Lightyear, entre molts altres detalls que xiquetes i xiquets que passen per la sala ja poden disfrutar buscant, i reconeixent entre l’enorme mural que no passa desapercebut en l’àrea d’urgències.

El gerent del departament de salut, Juan Manuel Campos, ha acudit junt amb el seu equip directiu a l’obertura d’esta acció d’humanització dels espais sanitaris i ha reconegut “que este tipus d’iniciatives contribuïx a fer més confortable i suportable l’estada en serveis com a urgències on els pacients, en especial els més menuts, necessiten d’elements que els facen l’espera més fàcil i al seu torn els pot servir per al coneixement de la seua comarca”.

No hay comentarios

Dejar respuesta