Una xerrada sobre l’aprofitament del pati com a espai educatiu obrirà l’escola de pares i mares a Ontinyent

Ontinyent obri la propera setmana una nova edició de l’Escola de Pares i Mares, que començarà amb una xerrada sobre l’aprofitament dels patis com a espais educatius divendres 3 de febrer al Teatre Echegaray. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la regidoria d’Educació, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la regidoria d’Igualtat, el Gabinet Psicopedagògic Municipal, les ampes dels col·legis de la ciutat i l’associació Lligam, en la qual es comptarà amb la intervenció de reconeguts sociòlegs, mestres i pedagogs de tota Espanya.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell destacava l’interès d’una iniciativa “amb la que que pretenem formar i informar als pares per fer més fàcil la relació amb els fills i fomentar el debat sobre temes educatius. Una programació en la que anem a mantenir l’aposta pel format d’activitats gratuïtes i independents entre sí iniciada en la present legislatura, avalats per la bona valoració tant de l’interampa com dels centres, i el gran èxit de xerrades com la que va realitzar a la ciutat el mestre i escriptor José Mª Toro”, manifestava.

La primera de les activitats serà el proper divendres 3 de febrer a les 19:00 hores al Teatre Echegaray, amb la xerrada “Patis Actius: l’Espai interior i exterior de l’escola com a aliats per a un canvi educatiu”, adreçada a families i educadors. Estarà a càrrec dels mestres Carme Cols i Pitu Fernández, autors del blog elnousafareig.org. Borrell explicava que amb esta activitat “volem sumar-se al debat sobre el plantejament dels patis com un espai educatiu, com una eina més per a l’educació”, assenyalava.

La següent cita serà el 9 de març a les 19:00 hores a la Sala Gomis, amb la xerrada “Princeses i Superherois: repensar les relacions en l’adolescència des de les famílies”, adreçada a públic en general, i a càrrec del Sociòleg Juan Lillo, autor de la Guia Laboramorio. Es tracta d’una activitat inclosa en la programació de la regidoria d’Igualtat, amb una conferencia que arriba proposada des de la Generalitat Valenciana des de la Direcció General de l’Institut Valencia de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

El 23 de març l’activitat durà per títol “el temps a debat: temps lectiu, temps educatiu, temps familiar, temps social…què penses tú?”, adreçada a famílies, professorat i públic en general.serà a les 19:00 hores al Teatre Echegaray, i comptarà amb la intervenció del Sociòleg i catedràtic de la Universitat Complutense Mariano Fernández Enguita. El regidor d’Educació explicava que aquesta xerrada “atén una petició que ens havien fet des de les ampes dels col·legis Bonavista i Martínez Valls, davant el debat obert sobre la jornada continua o partida a les escoles, i la petició de canvi a jornada continua que va a fer-se per part de diversos centres de la ciutat”, manifestava.

Finalment, el 25 de maig a les 19:00 hores al Teatre Echegaray tindrà lloc la xerrada “La Ciutat dels Xiquets i les Xiquetes”, adreçada a famílies, professorat i públic en general, a càrrec de Mar Romera, Presidenta de l’Associació Pedagògica Francesco Tonucci. Esta activitat s’organitza en col·laboració amb l’associació Lligam, i servirà per exposar la filosofia de Tonucci a favor de les ciutats educadores.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 + 6 =