Una trentena de centres participen en la Fira de l’Estudiantat de Xàtiva

Durant el matí s’han dut a terme exhibicions per part dels diferents centres, per tal de donar a conèixer la seua oferta

Xàtiva,2dabril de 2024.- Xàtiva ha albergat aquest matí la Fira de l’Estudiantat, emmarcada en la Setmana de l’Educació, i destinada a l’orientació acadèmica i laboral per als i les estudiants.

Un total de 30 centres formatius i acadèmics han mostrat als i les visitants la seua oferta. Han participat l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva, el Conservatori Lluís Milan, la UNED, l’IES Vicente Gandía, l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alcoi, l’IES Sivera Font de Canals, l’IES Serra Mariola, l’IES Porçons, l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, l’IES Josep Segrelles, EL CIPFP Luis Suñer, l’IES Pou Clar, l’IES Les Foies, l’IES Vermellar, l’EFA Torrealedua, l’EFA La Malvesia, el CIPFP La Costera, l’IES Enguera, l’IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí, l’IES Doctor Lluís Simarro, l’IES La Canal de Navarrés, l’IES Isabel-Clara Simó, el Marcelino Olaechea, l’IES Josep de Ribera, l’IES Vallada, l’IES Manuel Sanchis Guarner i la Universitat Miguel Hernández. També han col·locat el seu estand altres serveis com ara InfoJove Xàtiva, Europe Direct, l’Espai Labora de Xàtiva i el Pacte Territorial Costera-Canal.

Durant el matí també s’han dut a terme exhibicions per part dels diferents centres, com ara una performance del cicle TSEAS (Tècnic d’Ensenyament i Animació Socioesportiva) de l’IES Vallada, una demostració de tall amb motoserra de l’IES La Canal de Navarrés i ‘EFA la Malvesia, un taller de falconeria i la preparació de degustació de plats per part de l’IES Enguera.

Aquesta activitat, emmarcada en la Setmana de l’Educació, ha reunit a més d’un miler de visitants, molts d’ells alumnat procedent dels instituts de Xàtiva i de la resta de la comarca de la Costera.

«És fonamental que les persones joves puguen conèixer tota la informació a l’hora de triar el seu futur. La informació als centres universitaris és molt extensa a través d’internet, però moltes vegades la informació de la formació professional no aplega de la mateixa manera. Per això és important aquesta Fira, per donar a conèixer totes les opcions possibles», ha manifestat la regidora de Joventut Lena Baraza.

Per la seua part, la regidora d’Educació i primera tinenta d’alcalde Amor Amorós ha indicat que «aquesta és una oportunitat molt interessant per a l’alumnat perquè es troben representades totes les famílies professionals existents i així poden conèixer totes les eixides educatives i laborals, especialment pel que fa a la Formació Professional».

No hay comentarios

Dejar respuesta