Una explosió en un transformador de tensió a Xàtiva deixa sense llum a les tres comarques

Al voltant de les 16.40h d’esta vesprada la meitat de les poblacions que formen per de les tres comarques, la Costera, la Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés, es quedaven sense llum per una avaria en la subestació elèctrica de Xàtiva que gestiona Iberdrola en el polígon la Vila, al costat de les Pereres.

L’avaria s’ha produït en un transformador de tensió que s’ha incendiat, i ha deixat sense corrent a tota la subestació, este transformador servix per a la presa de dades sobre el voltatge de la línia, per als entesos en una avaria menor. L’incident fortuït ha generat una deflagració considerable i una columna de fum visible a diversos quilòmetres a la redona.

L’avaria ha afectat a Xàtiva, Novetlè, la Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Anna, Benigànim, Llocnou del Fenollet, Cerdà , La granja o Llutxent. Encara que, la llista de pobles afectats és major.

A l’avís han acudit, els Bombers, la Policia local i Nacional per la importància de l’assumpte, una vegada fetes les comprovacions pertinents s’han retirat. Encara que es desconeixen les raons de l’incendi Tot apunta a un cas excepcional que no sol ocórrer.

Els operaris de la companyia elèctrica estan treballant per a la seua ràpida reparació, fins a la seua resolució s’està subministrant energia des de les subestacions de l’Alcúdia de Crespins i Castelló.

No hay comentarios

Dejar respuesta