La Llosa de Ranes acollirà el primer Concurs Nacional de Xarangues amb 2000 € en premis

La Llosa de Ranes acollirà el pròxim 8 de novembre el primer Concurs Nacional de Xaragues. L’Ajuntament i la Fundació Sanganxa han presentat hui este concurs, amb el qual es pretén donar visibilitat a estes agrupacions musicals que oferixen diversió per a tots els públics.

L’alcaldessa de la Llosa de Ranes, Salvi Pardo, ha manifestat que amb este concurs «omplirem la Llosa de Ranes de la música de les millors xarangues d’Espanya», al temps que ha comentat que la iniciativa s’ha organitzat amb molta il·lusió. «Les xarangues són la banda sonora més festiva i l’ànima de la majoria de les festes. Són exemple d’un esperit festiu que arriba a tots els racons. El pròxim 8 de novembre serà la festa de la música en la Llosa de Ranes. Esperem que este primer concurs tinga èxit i que els veïns i els visitants d’altres municipis puguen disfrutar amb esta iniciativa», ha comentat.

Per part de la Fundació Sanganxa, Alba Todolí va ser l’encarregada de presentar tots els detalls del nou concurs, explicant les basses d’este. Així mateix, va agrair a l’ajuntament el seu suport a estes iniciatives i va destacar que «La Llosa de Ranes és el poble de la música».

El termini d’inscripció del concurs estarà obert fins al pròxim 30 de setembre de 2024. Les inscripcions es poden realitzaran omplint el formulari disponible en la web https://concursdexarangues.com/.

Una vegada acabat el termini d’inscripció, l’organització seleccionarà un màxim de tres xarangues per a la seua participació en el concurs sobre la base dels criteris d’originalitat, animació, escenografia i musicalitat. Les xarangues participants hauran d’estar formades únicament per instruments de vent i percussió. S’exigix un mínim de 8 músics, sense existir límit de persones. Es permet l’ús de megàfon o altaveu per a l’amplificació, exclusivament de veu.

Les tres xarangues finalistes duran a terme les seues actuacions el pròxim 8 de novembre. A les 19 h està previst la cercavila. A les 20 h, les xarangues oferiran el seu espectacle i cap a les 21:45 h tindrà lloc el lliurament de premis. El jurat tindrà en compte originalitat, animació, interacció amb el públic, escenografia i musicalitat.

El primer premi serà de 1.000 €, el segon de 600 € i el tercer premi de 400 €. Els organitzadors consideren que «és el moment de premiar als músics que ens fan gaudir als carrers amb les seues millors actuacions».

No hay comentarios

Dejar respuesta