Un taller de defensa personal ensenya l’alumnat de l’IES L’Estació a repel·lir una agressió

Dos agents de la Policia Local d’Ontinyent, Pedro Cambra i Rafa Sanz, imparteixen un profitós curset sobre tàctiques defensives El Departament d’Educació Física de l’IES L’Estació ha programat aquest mes de març un curset d’autoprotecció per a l’alumnat que està cursant enguany 4t d’ESO. L’objectiu del taller, que ha tingut una durada de dues hores, era instruir els joves en la presa de decisions davant de situacions conflictives que comporten violència física i verbal.

defensa-personal2-diaridigital.esSegons informa Paloma Tortosa, cap de l’esmentat departament, els agents encarregats de la impartició dels continguts no sols els han ensinistrat en diverses tècniques per fugir del perill, sinó també els han proveït d’efectives estratègies per controlar els impulsos en moments de màxim estrés. «L’activitat ha resultat molt enriquidora», assevera Tortosa, «ja que s’han treballat situacions quotidianes a les quals l’alumnat està continuadament exposat».

defensa-personal-diaridigital.esEl curset, eminentment pràctic, va donar la possibilitat de participar activament en múltiples jocs de rol on s’escenificaven agressions de diversa índole, de les quals els joves participants havien de sortir sans i estalvis. «La seguretat física és sempre la màxima prioritat», sostenen els agents de la Policia Local, que asseguren que no es tracta d’atacar, sinó d’evitar ser una víctima més de la violència gratuïta.

Aquesta activitat, que ha tingut gran acceptació entre l’alumnat de l’IES L’Estació, s’ha dut a terme, amb bon resultat, com a complement de la unitat didàctica de Lluita, impartida per Paloma Tortosa dins de l’assignatura d’Educació Física.

No hay comentarios

Dejar respuesta